lauantai 8.8.2020 | 03:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Anthony Olusanya rohkenee veikata kotivoittoa – Jarolla tiedossa tunteikas ja poikkeuksellinen kotiavaus

Pe 10.7.2020 klo 09:42 | päivitetty pe 09:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kristian Sundqvist

Koronakriisi on koetellut liki kaikkia elämänaloja, mutta harvoja kovemmin kuin liikuntaa ja urheilua. Pietarsaaren jalkapalloylpeys FF Jaro pelaa ykkösdivisioonan ensimmäisen kotiottelunsa viimein sunnuntaina, kun vieraaksi tulee Mikkelin Palloilijat.

Jarolla on alla tasapeli Kajaanista sekä voitto helsinkiläisen Gnistanin vieraana. Oma kasvatti Anthony Olusanya on iskenyt maalin molemmissa otteluissa.

– Kajaanin ottelussa tapahtui valtavasti ja se oli tunteiden puolesta hyvin erikoinen, muistelee Olysanya peliä, jossa Johan Brunell loukkaantui vakavasti.

– Ihan hyvin on lähtenyt oma kausi käyntiin, hän jatkaa.

Anthony Olusanya ja joukko muita Jaron pelaajia oli torstaina aamupäivällä kokoontunut Länsikentälle harjoittelemaan ja herkistelemään JBK:n päävalmentajan Jimmy Warghin johtamaan sessioon. Olusanya jäi alkulämmittelyn jälkeen leikittelemään pallolla omin nokkinensa.

– Jotain ihan pientä jalassa on, mutta ei mitään sellaista, joka vaarantaisi sunnuntain pelin, hän pohti.

Takana on poikkeuksellinen kevät ja alkukesä, kun välillä ei saanut harjoitella joukkueen kanssa lainkaan.

– Tein paljon itse ja halusin parantaa kuntoani. Se onkin nyt parempi kuin viime vuonna ja jotkut ovat sanoneet, että näytän nyt vahvemmaltakin.

Olusanya täytti talvella 20 vuotta eli on sikälikin jalkapalloilijana jo täysin miesten kirjoissa.

Jaroa ei lueta kuluvan kauden ykkösdivisioonan varsinaisiin nousijasuosikkeihin, mutta nousupaineet ovat Pietarsaaressa aina niskassa.

– Itse uskon ja joukkue uskoo, että meillä on tässä sarjassa ihan hyvät mahdollisuudet, ei epäilyksiä siitä.

Sunnuntain ottelunkin osalta Olusanya uskaltaa kysyttäessä tehdä luottavaisen veikkauksen.

– Eiköhän voitto tule, mutta tarkkaa tulosta en uskalla sanoa.

Klassikkokysymys kuuluu, että jännittääkö.

– No ei nyt varsinaisesti jännitä. On kiva pelata kotona.

Länsikentän eteläpäädyssä oli torstaina erityisen hikinen meno, kun Jaron tuoreimmalle vahvistukselle eli argentiinalaispuolustaja Guillermo Sotelolle kellotettiin kuntotestejä.

– Hän on kovan luokan pelaaja, mutta ottelukuntoon pääseminen voi ottaa hetken. Heti kuitenkin näkee, että hän on urheilullisessa kunnossa, pohti Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga kentän laidalla.

Muun muassa Argentiinan cupin urallaan voittanut Sotelo pyyhki urakan jälkeen hikeään ja antoi parhaansa mukaan kommentteja espanjaksi sekä elekielellä. Mikäli yläpeukutuksista ja hymyistä voi mitään arvata, niin hänkin suhtautuu tulevaan hyvillä mielin.

Sunnuntaina ei vuonna 1991 syntynyttä Soteloa missään nimessä vielä kentällä nähdä, sillä pelaajasiirrot ovat seuraavan kerran mahdollisia vasta 20 heinäkuuta.

Fredrik Haga toivoo, että otteluun tulossa olevat katsojat ottavat esimerkiksi Jaron verkkosivuilta selvää ottelun erikoisjärjestelyistä. Tapahtuman maksimiyleisökapasiteetti eli 1500 henkilöä ei ehkä olisi muutenkaan vaarassa ylittyä, mutta muun muassa porttien ja palvelupisteiden osalta on syytä olla tarkkaavainen.

Lisäksi kannattaa muistaa yleiset turvallisuusaspektit esimerkiksi turvavälejä ja käsihygieniaa koskien.

FF Jaron sarjakausi siis käynnistyy kotiotteluiden osalta sekä ainutlaatuisesti ja poikkeuksellisesti että perinteisesti. Itse tapahtuma kun on pohjimmiltaan samanlainen kuin aina ennenkin.

Mikkelin Palloilijat ei edes ole ensimmäistä kertaa vieraana Jaron kotiavauksessa. Vuonna 1991 Jaro kaatoi vastaavassa ottelussa - joskin pääsarjassa - MP:n maalein 3-1. Jaron maalintekijöinä kunnostautuivat Jari Vanhala, Timo Kivilompolo sekä Paul Lindholm.

Ensimmäistä kertaa Keskuskentän kotiyleisölle esiintyi tuossa ottelussa muuan Alexei Eremenko tai Aleksei Jeremenko, kuten hänen nimensä tuolloin kirjoitettiin.

Jaro toivoo, että otteluun tulossa olevat katsojat ottavat seuran verkkosivuilta selvää ottelun erikoisjärjestelyistä.

#