Urheilu

Jonas Emet harjoittelee JBK:n kanssa – antoi talvella näyttöjä Kuala Lumpurissa

Jonas Emet JBK:n harjoituksissa Länsikentällä viime lauantaina. Vieressä Marcus Forsman.
Jonas Emet JBK:n harjoituksissa Länsikentällä viime lauantaina. Vieressä Marcus Forsman. Kuva: Fredrik Aaltonen

FF Jaron 2000-luvun historian – ja ehkä koko seurahistorian – ikonisimpiin pelaajiin lukeutuva 32-vuotiasJonas Emet on tehnyt paluun harjoituskentille. Viime kauteen Jaro-uransa lopettanut Emet bongattiin lauantaina JBK:n harjoituksista.

– Jimmyn [JBK:n päävalmentajaJimmy Wargh] juteltiin, että tulisin mukaan, kun he ehkä tarvitsisivat vähän kokemusta. Pelaajasopimusta en kuitenkaan ole vielä allekirjoittanut, Emet kertoo.

Häntä miellyttää se, että JBK:n kakkosdivarikauteen valmistautuva joukkue on nuori ja innokas.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mukava harjoitella nuorten poikien kanssa, niillä on hirveä into kehittyä ja kaikki haluavat eteenpäin. On hienoa olla mukana sellaisessa ympäristössä verrattuna siihen, että jäähdyteltäisiin.

"Mukava harjoitella nuorten poikien kanssa, niillä on hirveä into kehittyä ja kaikki haluavat eteenpäin." Jonas Emet

Emet muistuttaa JBK:n merkityksestä pietarsaarelaisen miesten edustusjalkapalloilun kokonaiskuvassa.

– JBK on Jaron pelaajapolun kannalta tärkeä joukkue.

Niinpä, Jaro. Seurojen välinen farmisopimus tekisi helpoksi sen, että Jonas Emet vetäisi kuin vetäisikin vielä kesän mittaan päälleen punaisen paidan?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Emet ei kiellä eikä myönnä, mutta vihjaa, että pelaajan ja Jaron myyntipäällikön roolien yhdistäminen alkoi viime vuonna käydä voimille.

– No, sanotaan niin että tuossa viimeisen kauden jälkeen tuli fiilis, että on aika tehdä muuta ja miettiä muuta. Aika monta vuotta tuli Jarossa oltua ja kun olin toimistolla samalla töissä niin homma alkoi olla 24/7-henkistä. Oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä tuntui jalkapallo työltä.

Samoihin aikoihin Jaro-uran päättymisen kanssa sai Emet Centriasta ulos tradenomin paperit. Sen jälkeen oli aika toteuttaa pitkään kytenyt unelma.

– Olin Aasiassa koko keskitalven, unelmani on ollut päästä katselemaan eri kulttuureja. Oli tarkoitus olla pitempäänkin kuin kolme kuukautta, mutta korona tuli väliin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matkalle mahtui peräti eksoottinen jalkapallokokemus.

– Kävin testileirillä Kuala Lumpurissa Malesiassa ja harjoittelin joukkueen kanssa suuren osan tammikuusta.

Sopimusta Kuala Lumpur FA:n kanssa ei syntynyt ja helmikuun jälkeen oli korkea aika pelastautua koronan jaloista Suomeen. Ympyrät Länsikentällä ovat läpikotaisin tutut, mutta jos kaikki menee Jaron suunnitelmien mukaan seisoo samalla paikalla jo lähitulevaisuudessa stadion.

– Projektilla on oikea kokoluokka, ei liian pieni eikä liian suuri. Tuon kanssa voi olla realistisia mahdollisuuksia saada se joskus loppuun, Emet pohtii.

Nykyisellä Keskuskentällä hän ei näe liigajalkapallon pelaamista enää mielekkäänä tai käytännössä mahdollisenakaan.

– Kausi on jo nyt pitempi kuin oli viimeksi liigassa pelatessamme ja todennäköisesti pitenee entisestään. Tekonurmi tarvitaan, se on selvä. Ja talouden puolesta mahdollisuudet kunnon oheismyyntiin ja VIP-tiloihin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä