Paikallisuutiset

Korjataanko uimahalli vai rakennetaanko peräti uusi? Fanta Sean ja Joutsenenkin tulevaisuutta puntaroimaan ehdotetaan työryhmää

Pietarsaaren päättäjät joutuvat tuota pikaa ottamaan kantaa myös uimahallin tulevaisuuteen. Halli alkaa olla kipeästi isojen korjausten tarpeessa.

– Allastekniikka on lopuillaan, ja kaikki pinnat alkavat olla huonossa kunnossa. Joudumme laittamaan aika paljon rahaa korjauksiin vuosittain, ja suurempi peruskorjaus on edessä muutaman vuoden sisällä, vt. talonrakennuspäällikköMattias Thors kertoo.

Uimahallien perusremontit eivät ole urakoiden halvimmasta päästä. Niinpä Thors ehdottaakin keskiviikkona kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle työryhmän perustamista miettimään sitäkin, olisiko Pietarsaaren uimahalli aika korvata kokonaan uudella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uimahalli on valmistunut vuonna 1967, eli se vietti hiljattain 50-vuotisjuhliaan. Halli peruskorjattiin ja laajennettiin vuonna 2002.

Työryhmän nimittäisi kaupunginhallitus. Sen esityslista ei rajoittuisi yksin uimahallin, vaan myös Fanta Sean ja Joutsenen leirintäalueen tulevaisuus tulisi mietittäväksi.

Fanta Sea -puistoa esitetään samalla pidettäväksi suljettuna tulevanakin kesänä. Yhtäältä tähän ajaa koronatilanne, joka ei sallisi yli 50 hengen kokoontumisia ainakaan alkukesästä, mutta myös Fanta Sean uima-altaan kunto aiheuttaa päänvaivaa.

– Senkin allastekniikka pitäisi uusia, ja suurin piirtein kaikki betonipinnat ovat aika huonossa kunnossa. Mielestäni allas vaatisi yhtä lailla täysremonttia, Thors toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fanta Sean kunnostukseen on varattu määrärahaa tällekin vuodelle. Mattias Thorsin mukaan pienillä, muutaman kymppitonnin korjaustöillä paikkaa ja allasta voitaisiin pitää auki yhden kesäkauden, mutta hän epäilee satsauksen mielekkyyttä.

Hän suosittaakin, että asetettava työryhmä ratkaisisi, sijoitetaanko Fanta Sean altaan peruskorjaukseen rahaa tulevaisuudessa, vai kehitetäänkö paikkaa selkeämmin leirintämatkailun tarkoituksiin.

Vaihtoehtona on myös rakentaa kokonaan uusi maauimala toiseen paikkaan.

– Tähän pitäisi kaavoitusosastonkin sanoa mielipiteensä, mutta yksi mahdollisuus on rakentaa altaat uimahallin viereen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vesipuiston kehittäminen on polkenut viime vuodet paikallaan. Fanta Sean alue on kaavoitettu leirintäaluekäyttöön, mutta toimivaa kaupungin ja yrittäjäpuolen yhteistyökonseptia ei ole löytynyt.

Jotta maauimala voitaisiin avata yleisölle, sikäli kun se poikkeusrajoitusten voimassa ollessa olisi mahdollista, tarvittaisiin 50 000 euron huoltotyöt sekä noin 30 000 euroa käyttökustannuksiin.

Lisäksi tarvittaisiin 2–4 uimavalvojaa ja kiinteistönhoitajia kesäkuukausiksi.

Mikäli Fanta Sea pysyy kiinni nyt toista kesää peräkkäin, sen liukumäen voisi mahdollisesti siirtää Vanhan sataman uimarannalle. Tämäkin vaatii luvat rakennusvalvonnalta ja kaavoitusosastolta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä