Kulttuuri

Balatakon lapset pääsivät hyökkäämään viruksen kimppuun taiteen keinoin – hus-hus hiiteen, senkin koronahirviöt!

Voiko viruksen piirtää kumoon? Ehkä ei muualla kuin taiteen maailmassa, mutta Wava-opiston kuvataidelinja Balatako tekee parhaansa juuri tällä osastolla.

– Olemme antaneet oppilaillemme erääksi etätehtäväksi piirtää fantasiamaailmoja, joissa käydään koronaa vastaan mielikuvitustehtävin, kertoo johtava kuvataideopettajaMalin Simons.

Muun muassa kyseisen toimeksiannon seurauksena syntyneitä teoksia on ollut 4. toukokuuta lähtien nähtävillä Halpa-Hallin aulassa. Oppilaiden into tehdä sananmukaisesti etätöitä näkyy aulan seinällä, töitä kun on silmäniloksi tarjolla suorastaan valtavasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Emme tienneet paljonko kuvia tulee, mutta nyt näyttää että niitä on tulossa paljon. Todella hienoa, iloitsi Simons, kun näyttelyä vielä pystytettiin.

Eräs koronankarkotuskuvan taiteilleista onElla Kronqvist, jonka kuvassa ilkeät vihreät mömmiäiset saavat huutia Rooman maisemissa. Apunaan virusta vastaan asettuneella miehellä on kilpikonna.

– Piti tehdä tyyppi, joka estää koronan, taustoitti Ella teoksensa toimeksiantoa.

Toimeksiantoon kuului, että koronaa vastaan käydään eri puolilla Eurooppaa. Etenkin Italiassahan on koronakriisin aikana syystäkin katkeroiduttu siitä, että muualta Euroopasta ei ole apua herunut, mutta balatakolaisia ei nurkkakuntaisuus vaivaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Malin Simons kertoo, että koronaa vastaan käytävien fantasiataisteluiden lisäksi on teemoittelua ollut esimerkiksi linjoilla "omakuva koronan ajassa", lisäksi on lähestytty asioita, jotka ovat sydämessä. Pelkoa ja epätietoisuutta käsitellään kuvien kautta.

Balatakon etäopetusaika on Simonsin mukaan mennyt valtaosin hyvin ja onpa koronapilvellä kultareunuskin.

– Tämä aika on antanut aika paljon ideoita ja olemme ehtineet tutustua digitaalisiin tekniikoihin, lähetellä videoita ja vaikka mitä. Uskon, että tästä tulee olemaan hyötyäkin.

Wava-opiston kuvataidelinja Balatakon Karanteenitaide-näyttely Halpahallin kauppakäytävällä 4.-29. toukokuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä