Paikallisuutiset

Marcin, Damien ja kaksi Grzegorzia lähtivät Pietarsaaresta kotiin – koronan aikaan on parempi olla Puolassa läheisten kanssa

Damian Niezwinski, Grzegorz Tedrusinski, Grzegorz Brzeminski ja Marcin Sobkowicz olivat helpottuneita kuullessaan, että pääsisivät ongelmitta Tikkurilaan.
Damian Niezwinski, Grzegorz Tedrusinski, Grzegorz Brzeminski ja Marcin Sobkowicz olivat helpottuneita kuullessaan, että pääsisivät ongelmitta Tikkurilaan. Kuva: Kristian Sundqvist

Marcin Sobkowicz,Damian Niezwinski,Grzegorz Brzeminski sekäGrzegorz Tedrusinski seisoivat perjantaina hieman ennen puoltapäivää Pännäisten rautatieasemalla ja olivat huolissaan.

Kuukauden verran Pietarsaaressa UPM:n tehtaalla komennushommissa viettänyt nelikko oli matkalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle eikä heillä ollut varmaa tietoa, olisiko junassa jo tarkastuksia ja saisivatko he matkustaa Tikkurilaan saakka.

– Olemme kaikki kotoisin Puolasta, mutta eri paikkakunnilta. Nyt kun tilanne on tämä, niin haluamme kaikki mennä nopeasti kotiin ja läheistemme luokse, sanoi Sobkowicz.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Porukan puhemiehenä kiitos englannin kielen taitonsa toiminut Sobkowicz sanoi, että hyvin monet puolalaiset ja baltit pyrkivät paraikaa kotimaihinsa.

– Kukaan ei tiedä, kuinka kauan on mahdollista liikkua mihinkään.

Hänen kertoi kotikaupunkinsa Krakovan olevan pulassa.

– Ravintolat ovat kiinni, opiskelijat ovat lähteneet koteihinsa. Monilla on jo suuria taloudellisia ongelmia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomessa luottamus poliitikoihin ja viranomaisiin on ainakin vielä pysynyt korkeana. Puolassa on Sobkowiczin ja kumppaneiden mukaan toisin.

– Kansa ei oikein usko hallituksen toimivan oikein. Kaiken lisäksi meillä Puolassa on yhä muka aikomus järjestää 10. toukokuuta presidentinvaalit. Miten ihmeessä se voisi olla mahdollista ja kuka edes haluaisi lähteä vaalitoimitsijaksi äänestyspaikoille?

Nelikon ajatukset palasivat yhteisen kotimaansa politiikasta kotimaahan palaamiseen, kun kello alkoi lähestyä Helsingin-junan aikataulun mukaista lähtöaikaa 11.52. Miehet halusivat varmistaa, että ovat oikealla laiturilla ja että juna todella menee Tikkurilaan.

Kyllä ja kyllä, joten vaunuun nousi helpottuneita miehiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikkiaan junalla lähti Pännäisistä kymmenkunta henkilöä. Kuusitoista minuuttia myöhemmin Helsingistä saapuneella vuorolla saapui yksi ihminen. Aseman parkkialueet ovat miltei tyhjiä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä