Paikallisuutiset

Kiinteistöosakeyhtiö Ebban toimitusjohtaja puukotustapauksesta: "Tästä asunnosta on tullut valituksia ja poliisiin ollaan oltu useaan otteeseen yhteydessä"

Jaakon lähde -talot ovat senioritaloja. Valtaosa asukkaista on yli 60-vuotiaita, mutta taloissa asuu myös muita kuin vanhuuseläkeläisiä.
Jaakon lähde -talot ovat senioritaloja. Valtaosa asukkaista on yli 60-vuotiaita, mutta taloissa asuu myös muita kuin vanhuuseläkeläisiä. Kuva: Kristian Sundqvist

Pietarsaaren kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Ebban toimitusjohtajaÅsa Björkman ymmärtää, että yhtiön kerrostalossatiistaina tapahtunut puukotus huolestuttaa asukkaita.

– Tiedän tämän asunnon tilanteen aika hyvin, on tullut valituksia ja poliisiin ollaan oltu useaan otteeseen yhteydessä.

Kyse on eläkeläistalosta, jonka asukkaista valtaosa on vanhuuseläkeläisiä. Eräät asukkaat ovat olleet peloissaan talossa vallinneesta menosta, jonka ovat kokeneet olleen lähtöisin asunnosta, jossa epäilty rikos tapahtui.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuokranantajan on vaikea puuttua häiriöihin nopeasti, mikäli vuokralainen ei piittaa huomautuksista.

– Ikävä kyllä vaikka on häiriöitä, niin jos henkilö ei muuta vapaaehtoisesti pois niin häätöpäätös on saatava käräjäoikeudesta, Björkman sanoo.

Edes se, että asukas aiheuttaa tuhoa asunnossa tai yhteisissä tiloissa ei helposti johda välittömiin toimenpiteisiin.

– On joskus niin, että asukkaat jotka esimerkiksi rikkovat paikkoja ovat hyvin tarkkoja omista oikeuksistaan ja jopa yrittävät saada aiheuttamansa vahingot vuokranantajan syyksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eikö muiden asukkaiden oikeusturva vaarannu siitä, että pelkoa rappukäytävässäkin aiheuttavaa vuokralaista ei saada nopeasti häädetyksi?

– Asia on juuri näin, mikä on niin ongelmallista kuin olla ja voi, Björkman toteaa.

Käytettävissä olevat ratkaisukeinot pyritään hänen mukaansa hyödyntämään.

– Kun ongelmia ilmenee teemme Ebbassa kaiken mitä lain rajoissa voi tehdä, mutta ymmärrämme samalla hyvin, että asukkaat tällaisissa tilanteissa kokevat olonsa huolestuneiksi ja voimattomiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:"Ilmakiväärillä ammuskelua, kirveen kanssa heilumista" – Jaakon Lähteen asukkaiden painajainen alkoi viime kesänä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä