Urheilu

Korona pisti Pietarsaaren Jaron toiminnan pakkolomalle

Jarolla ja toimitusjohtaja Fredrik Hagalla riittää miettimistä, kun korona uhkaa jopa koko pelikautta.
Jarolla ja toimitusjohtaja Fredrik Hagalla riittää miettimistä, kun korona uhkaa jopa koko pelikautta. Kuva: Kristian Sundqvist

Jalkapalloseura Jarossa ei tällä erää pelata jalkapalloa. Edustusjoukkuetoimintaa pyörittävän Liga Jaro Oy:n toimitusjohtajanFredrik Hagan mukaan joukkue pitää tällä erää vapaata joukkueharjoituksista viikon kerrallaan.

– Tellushallin ovet ovat kiinni lauantaista lähtien eikä missään muuallakaan voi harjoitella ryhmänä, Haga sanoo.

Vaikutukset seuratoiminnalle ovat paljon kauaskantoisempia. Varainhankinnan pitäisi olla parhaassa vauhdissa, kun sarjakauden alku lähestyy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on meille taloudellisesti todella iso juttu, mutta niin se tietysti on kaikille on kaikille muillekin. Me olemme osakeyhtiö, jonka työntekijät eivät nyt voi tehdä töitä.

Jaron joukkueeseen liittyi juuri potentiaalinen huippuvahvistus eli Nigerian A-maajoukkueessakin esiintynyt Stanley Amuzie. Nyt Jaro on yhtäkkiä ja vailla omaa syytään ihmeissään, mitä hänen osaltaan tulisi tehdä.

– Emme missään tapauksessa nyt tee uusia pelaajasopimuksia kenenkään kanssa, Haga painottaa.

Palloliiton on määrä tehdä pikapuoliin ratkaisuja siitä, alkavatko sarjapelit normaalin aikataulun mukaan. Tämä ei vaikuta todennäköiseltä, koska ne jouduttaisiin ainakin toukokuun loppuun saakka pelaamaan tyhjille katsomoille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivottavasti jo tänä iltana [perjantaina] olemme viisaampia sen asian suhteen, Haga pohtii.

Hänen mukaansa myös Jaron junioritoiminta on nyt pysähdyksissä.

– Täysi stoppi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä