perjantai 7.8.2020 | 14:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jaron testimies Stanley Amuzie on puolustanut Mohammed Salahia vastaan A-maaottelussa ja ollut kaveri Samuel Eto’on kanssa – vaihtuuko areena Pietarsaaren Keskuskentäksi?

Kristian Sundqvist
To 12.3.2020 klo 17:27

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jalkapallon ykkösen kauteen valmistautuva FF Jaro on saattanut löytää joukkueeseensa vahvistuksen puolustuksen vasemmalle laidalle eli pelipaikalle, jolle sellaista on todellakin kaivattu. Seura kertoo verkkosivuillaan, että testijaksolle saapuu nigerialainen Stanley Amuzie, 24.

Amuziella on kokemusta jopa Italian legendaarisesta pääsarjasta Serie A:sta, tosin vain vaihtopenkin puolelta. Sampdoriaa edustaessaan Amuzie pääsi useaan otteeseen vaihtomieheksi.

Amuzie on edustanut Nigeriaa kahdessa A-maaottelussa. Hän debytoi A-maajoukkuepaidassa vuonna vuonna 2017 Egyptiä vastaan. Kyse oli Afrikan mestaruuskisojen karsintapelistä eli täydestä kilpailullisesta ottelusta.

Amuzie kertoi viime lokakuussa Worldfootballindex-verkkosivuston haastattelussa tuosta kohtaamisesta. Hänellä tuli pelissä ajoittain kiire, sillä vastassa ollut hyökkääjä oli vikkelää sorttia.

– Oli hieno kokemus pelata Mohammed Salahia vastaan. Salah edusti seuratasolla Romaa noihin aikoihin. Pelasin vasempana pakkina ja hän oikeana hyökkääjänä, muisteli Amuzie asetelmaa, joka asetti hänet ja Liverpoolin nykyisen megatähden vastakkain.

– Se oli melkoinen kohtaaminen ja hieno mahdollisuus pelata tuota miestä vastaan.

Amuzien joukkuetovereihin on puolestaan lukeutunut muuan muassa kamerunilais-espanjalainen hyökkääjälegenda Samuel Eto’o, johon Amuzie sai kunnian tutustua Sampdoriassa.

– Hän oli niin kannustava. Joskus menimme yhdessä lounaalle tai harjoittelimme yhdessä, Amuzie muisteli haastattelussa.

Amuzie oli mukana myös Nigerian olympiajoukkueessa, joka voitti pronssia Rio de Janeiron olympialaisissa vuonna 2016. Hänen tuorein seuransa on Slovenian pääsarjassa pelaava Nogometni klub Aluminij, jota pelaaja edusti Transfermarkt-sivuston mukaan 28 sarjaottelussa.

#