lauantai 11.7.2020 | 17:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Nuoren tanssin riemua Schauman-salissa: Moves-aluetapahtuma nähdään Pietarsaaressa lauantaina

Pentti Höri
Ti 3.3.2020 klo 17:28

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pietarsaaren Schauman-salissa järjestetään tulevana lauantaina 7. maaliskuuta alueellinen lasten ja nuorten tanssitapahtuma, josta on mahdollisuus päästä valtakunnalliseen finaaliin Tampereelle kesäkuussa.

Mukaan on ilmoittautunut toistakymmentä ryhmää, yhteensä noin 140 osanottajaa Pietarsaaren, Kokkolan, Vaasan ja Seinäjoen seuduilta.

Osallistujat ovat 7–17-vuotiaita tanssin harrastajia, jotka tulevat saamaan asiantuntevan palautteen paikalla olevalta raadilta.

– Tärkeintä tapahtumassa on juuri rakentava palaute osallistujille. Kyseessä ei ole varsinainen kilpailu, vaikka porkkanana onkin pääsy valtakunnalliseen tanssikatselmukseen, pietarsaarelaisen Wava-opiston apulaisrehtori Bo-Anders Sandström kertoo.

Puoliltapäivin alkava tapahtuma on avoin yleisölle. Esitykset on jaoteltu 3–4 numeron ryhmiin, minkä jälkeen tanssijat saavat palautteen lavan takana.

Moves-aluetapahtuma kuuluu Nuori Kulttuuri -sarjaan, jossa on parikymmentä katselmusta ympäri maata kevään mittaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vastaaava tanssitapahtuma järjestetään Pietarsaaressa.

– Toivon, että seudun asukkaat myös löytävät paikalle. Schauman-salissa nähdään harvoin tanssia, ja yleisölle on nyt todellakin nähtävää.

Tanssiryhmissä on 2­–16 tanssijaa. Tyylejä nähdään laidasta laitaan, klassisesta baletista moderniin tanssiin ja show-tanssiin.

Aluetapahtumaan ei ole minkäänlaista esikarsintaa.

Pietarsaaressa järjestelyistä vastaavat kaupungin kulttuuritoimisto ja Wava-opisto. Seudulta olevina osanottajina nähdään Wava-opiston, Pedersören kansalaisopiston ja JKG:n ryhmät.

Asiantuntijaraadin muodostavat Aino Rättyä, Lotta Kaarla ja Ida Jousmäki.

Rättyä on etnisten tanssilajien, kuten itämaisen ja bollywood-tanssin ammattilainen. Hän on viimeksi näytellyt muun muassa Nunnia ja konnia -musikaalissa Kokkolan kaupunginteatterissa.

Kaarla on Pietarsaaresta kotoisin oleva free lance -tanssitaiteilija, joka vaikuttaa nykyisin Tampereella.

Jousmäki on työskennellyt tanssinopettajana ympäri Suomea sekä Englannissa, Puolassa ja Luxemburgissa. Hän koreografioitaan on nähyt muun muassa Vaasan kapunginteatterissa.

Moves-sarja huipentuu 10.–14. kesäkuuta Tampereella, jossa SottiisiMoves 2020 yhdistää Pispalan Sottiisin ja Nuori Kulttuuri Movesin.

Tuolloin paikalle odotetaan 2 500 tanssin harrastajaa.

Sekä Nuori Kulttuuri eli entinen Nuorison Taidetapahtuma että kansantanssin ja -musiikin kansainvälinen festivaali Pispalan Sottiisi viettävät tänä vuonna molemmat 50-vuotisjuhlaansa.

#