perjantai 14.8.2020 | 20:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kristian Sundqvist PS:n palvelukseen: "Paikallisjournalismi on aitoa ihmiseltä ihmiselle tekemistä"

Pentti Höri
Ti 11.2.2020 klo 17:41

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pietarsaaren Sanomien ja PS Pulssin toimittajaksi on valittu Kristian Sundqvist, 46. Hän aloittaa tehtävässä välittömästi.

Sundqvist on syntynyt ja kasvanut Pietarsaaressa. Suurimman osan työurastaan hän on toiminut free lance -toimittajana eri medioissa työskennellen sekä Suomesta että ulkomailta käsin. Hän on asunut vuosia muun muassa Englannissa ja Maltalla.

– Identiteetiltäni olen aina ollut vahvasti pietarsaarelainen ja olen säilyttänyt kaupunkiin tiiviit kontaktit seuraten sen tapahtumia, Kristian Sundqvist toteaa.

Nyttemmin hän on asettunut puolisoineen asumaan Evijärvelle, jonne pietarsaarelaisilla on vanhastaan vahvat siteet.

– Ennen järviseudulta muutettiin Pietarsaareen töihin, nyt sieltä kuljetaan töissä.

Kristian Sundqvist on Pietarsaaren Sanomien lukijoille tuttu pitkältä ajalta. Hän on toiminut vuosia lehden kolumnistina, ja kirjoittanut PS:ään kesädekkareiden sarjaa lähes 20 vuoden ajan.

– Olen ollut lapsesta saakka innostunut kaikenlaisesta kirjoittamisesta, etenkin journalistisesta. On etuoikeus saada tehdä sitä työkseen, ja siitä on syytä olla onnellinen.

Paikallisjournalismi, jos mikä, on Kristian Sundqvistin mielestä ihmisiltä ihmisille tapahtuvaa aitoa tekemistä.

– Raportoimme tavallisina ihmisinä siitä, mitä tavallisten ihmisten maailmassa tapahtuu. Tavallisuus ei tarkoita, ettemmekö olisi kaikki potentiaalisesti kiinnostavia.

#