perjantai 14.8.2020 | 19:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaarelaissyntyinen näyttelijä Juha Muje on kuollut

Pentti Höri
Ma 10.2.2020 klo 17:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Näyttelijä Juha Muje on kuollut 69-vuotiaana. Pietarsaarelaissyntyisen Mujeen kuolemasta kertoi Kansallisteatteri maanantaina iltapäivällä.

Hän työskenteli Kansallisteatterissa vuodesta 1997 eläkkeelle jäämiseensä vuonna 2013 asti.

Juha Mujeen viimeiseksi teatterityöksi jäi Turun kaupunginteatterin Katoava maa -esitys. Hän ehti mittavan uransa aikana työskennellä laajalti myös muissa teattereissa ja tehdä runsaasti mieleenpainuvia elokuvarooleja. Muje oli myös rakastettu ääninäyttelijä.

Mujeen juuret olivat Pietarsaaressa, jossa hän nuorukaisena tutustui harrastajateatteri Pietarsaaren Näyttämön toimintaan ja otti paikallisen Palokunnantalon lavalla ensi askeleensa näyttelijänä.

Hän haki Teatterikorkeakouluun vuonna 1968, ja hänet palkattiin heti sieltä valmistuttuaan Turun kaupunginteatteriin vuonna 1971. Hän on näytellyt myös muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, Kom-teatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa.

Juha Muje sai Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinnon vuonna 2007.

Hänen elämäänsä ja uraansa käsittelevä teos Juha Muje – näyttämöllä ja kulisseissa ilmestyi vuonna 2017.

– Olemme hyvin surullisia Juha Mujeen poismenon johdosta ja otamme osaa omaisten syvään suruun. Hän oli pidetty työtoveri ja rakastettu näyttelijä, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kertoo.

Kansallisteatteri järjestää Juha Mujeen muistoksi suruliputuksen tiistaina 11. helmikuuta.

#