Paikallisuutiset

Vammaisten taksipalvelu askarruttaa sosiaali- ja terveyslautakuntaa

Pietarsaari

Sosiaali- ja terveyslautakunta ei maanantaina käsitellyt esitystä vammaisten taksipalvelujen julkisesta hankinnasta, vaan veti sen pois. Asia oli lautakunnan esityslistalla jo joulukuussa, mutta silloin se palautettiin. Nyt lautakunta haluaa kuulla sosiaali- ja terveysviraston jäsenkuntien näkemyksen asiasta.

Kysymys on siitä, että tähän asti asiakkaat ovat tilanneet kuljetuksen suoraan taksiyrittäjältä. Vireillä on uudistus, jonka mukaan kuljetuspalvelut järjestetään joko viraston oman toimintana tai ostamalla. Vaasan suunnalla toimiva TeeSe Botnia Oy on tehnyt tarjouksen kuljetusten välittämisestä Vaasan ULA-taksin kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren vammaisneuvosto arvioi lausunnossaan, että ULA-taksin piiriin liittyminen aiheuttaisi pitkiä puhelinjonoja, myöhästymisiä, sekä paikallistuntemuksen ja kielitaidon puutteellisuutta.

Toisaalta julkista hankintaa ei voida tehdä pelkästään Pietarsaaren seudulla, vaan se tehdään koko EU:n puitteissa. Paikallinen hankinta ei ole mahdollinen, koska kuljetuspalvelun kustannukset ovat vuositasolla 888 000 euroa

Vuonna 2018 tehtiin yhteensä 26 800 kuljetuspalvelumatkaa: Pietarsaaressa 12 400, Pedersören kunnassa 6 600, Uudessakaarlepyyssä 5 000 ja Luodossa 2 800.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä