Urheilu

”Gnistan voi olla yllättäjä, meille kiinnostavin on Pohjanmaa”, Jarossa arvioidaan tulevan kauden Ykköstä

Konkaripuolustaja Johan Brunell iski Jarolle maalin lauantain harjoitusottelussa liigaseura SJK:ta vastaan. Joni Remesaho varmisti tilanteen.
Konkaripuolustaja Johan Brunell iski Jarolle maalin lauantain harjoitusottelussa liigaseura SJK:ta vastaan. Joni Remesaho varmisti tilanteen. Kuva: Fredrik Aaltonen

– Ainakin nousijoista Gnistan.

Noin veikkaa Jaron toimitusjohtajaFredrik Haga arvioidessaan, mikä joukkue saattaisi olla suurin yllättäjä tulevan kauden miesten Ykkösessä.

Helsinkiläinen perinneseura Gnistan on kahdentoista joukkueen sarjan ainoa pääkaupunkiseudulta tai edes sen välittömiltä lähialueilta tuleva seura.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Niinpä se saa seudulta pelaajia, joilla on halua ja valmiuksia pelata tällä tasolla. Heille on tulossa kokenut ja vahva joukkue, Haga pohtii.

Vuosikymmeniä pääkaupunkiseudulla asuneena ja siellä monissa tehtävissä jalkapallon parissa toimineena Haga takuulla tietää, mistä puhuu. Jaron näkökulmasta kiinnostavampi juttu on kuitenkin sarjan pohjalaisuus, alueen maakunnista kun ponnistaa yhteensä peräti neljä Ykkösen seuraa.

– KPV, VPS ja SJK-Akatemia tulevat alueen suurimmista kaupungeista, joten tässä on aika hieno asetelma.

Pohjalaismaakuntien seuroista vahvimmalta vaikuttaa tällä hetkellä KPV. Pelaajistossa on tapahtunut voimakkaita muutoksia, mutta seura näyttää panostavan kauteen jokseenkin siinä määrin kuin liigassakin. Palloveikkojen tavoitteena siis on välitön paluu pääsarjaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– KPV oli pelaajamarkkinoilla ensimmäisenä liikkeellä, puntaroi Haga.

Jaron muiden pohjalaiskilpailijoiden asetelmat ovat hyvin erilaiset. SJK:n kehitysjoukkueen tuloksellisena tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen ja joukkueen kokoonpano vaihtelee myös edustusjoukkueen ehdoilla.

Vaasassa taas on liigasta putoamisen varmistuttua menty matalalla profiililla, mutta toisaalta huhut jopa konkurssiuhasta ovat vähitellen hiljenneet.

Palloliiton lisenssikomitea myönsi viime viikon perjantaina sarjalisenssit kaikille kahdelletoista joukkueelle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä