Paikallisuutiset

Uudistusten kevät Pietarsaaren Prismassa: Itsepalvelukassat käyttöön, myymäläleipomo avaa pian ja kauppakassipalvelu aloittaa toimintansa.

Pietarsaari

– Itsepalvelukassat on avattu ja palaute toivotusta lisäpalvelusta on ollut pelkästään myönteistä. Leipomon tilat ovat valmistumassa aikataulun mukaan ja ostosten noutopalvelu pyörähtää sekin käyntiin aivan lähikuukausina, iloitsee Pietarsaaren Prisman johtajaHarri Riikola uudistuksista.

Koko myymälää koskevan mittavan ja järjestyksessä neljännen laajennuksen toteutumiseen menee sitävastoin vielä aikaa, mutta tulossa sekin on.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Edelliset suuret laajennukset on toteutettu vuosina 1996, 2000 ja 2007.

Itsepalvelukassat ovat nopeita ja näppäriä erityisesti pienen ostosmäärän kanssa.

– Suuret tavaramäärät voi hoitaa kahdella isommalla itsepalvelukassalla, joissa on tavallisilta kassoilta tuttu kassahihna ja pakkaamisalue, Riikola esittelee.

Alkuun pääsee kun painaa näytöllä kielenvalintaa ja "aloita" -nappulaa, minkä jälkeen voi alkaa piipata ostoksia. Viivakoodit skannataan, tuote laitetaan pakkaustasolla odottavaan kassiin. Maksaa voi ainoastaan kortilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muitakin rajoituksia on; tupakkatuotteita itsepalvelukassojen kautta ei voi ostaa ja alkoholijuomaostokset käy kuittaamassa valvova myyjä.

– Myyjä poistaa tuotehälyttimet ja myyjän apua tarvitaan myös mm. aletuotteiden kohdalla.

Fazer Leipurit -leipomo avaa ovensa Prisman myymälän tiloissa suunnitelmien mukaan 6. helmikuuta. Kyse on ensimmäisestä myymäläleipomosta Osuuskauppa KPO:n myymälöissä.

– Kokkolassa avataan Pietarsaaren jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Fazer tuottaa palvelut, me mahdollistamme tilat ja puitteet, Harri Riikola sanoo ja veikkaa, että viikonlopun kaupankäynti vilkastuu entisestään kun tarjolle tulee vastaleivottua myös lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kyse on myymäläleipomosta, jossa leivotaan paikan päällä ja alusta alkaen uunituoretta pullaa, leipiä ja leivonnaisia viikon ympäri.

– Monet asiakkaat ovat luulleet, että kyse on pelkästä paistopisteestä, jossa vain lämmitetään pakasteet.

– Kuukauden sisällä avaamisesta järjestetään leipomispäivä. Leipomon työnäytöksessä asiakkaat ovat tervetulleita seuraamaan mitä ja miten leivotaan, Riikola kertoo.

Leipomo toimii noin 120 neliön tiloissa leipäosaston yhteydessä.

Työntekijöitä tulee neljä, viisi. Toiminnan vetäjät eli pääleipuri ja kakkosleipuri on valittu.

Kauppakassipalvelu starttaa puolestaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

– Tuotteet tilataan netin kautta ja ne myös maksetaan verkossa tilauksen yhteydessä. Ostokset haetaan noutopisteestä lokerokoodilla. Pakaste-, kylmä- ja kuivatuotteille löytyy omat erilliset lokeronsa, jotka avautuvat samalla koodilla, kertoo päivittäistavaran päällikköNiko Mattila.

Noutopiste asennetaan käytävälle, nykyisen pelialueen keskelle. Pelipaikalle tulee lisää tilaa kun Veikkaus on vähentämässä peliautomaattien määrää mm. hypermarketeista.

– Meiltä lähtee neljä konetta.

Pietarsaaren Prisma avasi ovensa syyskuussa 1989. Myymälän palkkalistoilla on tällä hetkellä 96 työntekijää.

Uudistuksia Prismassa

Viisi itsepalvelukassaa käytössä.

Fazerin myymäläleipomo aloittaa toimintansa 6. helmikuuta leipäosaston yhteydessä.

Kauppakassipalvelu käynnistyy helmi-maaliskuun vaihteessa; tuotteet tilataan ja maksetaan netin kautta, ostokset haetaan lokerokoodilla myymälän noutopisteestä. Noutopiste asennetaan käytävälle pelialueen keskelle; pelipaikalta lähtee neljä konetta Veikkauksen karsiessa peliautomaattien määrää mm. hypermarketeissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä