Paikallisuutiset

Koodariopiskelijat aloittivat Pietarsaaressa: Centrian koulutukseen haki 70, paikan sai 25 opiskelijaa

Uuden koulutuslinjan lehtorina toimii Heikki Ahonen.
Uuden koulutuslinjan lehtorina toimii Heikki Ahonen. Kuva: Laura Palovuori

Pietarsaaren kaupungin rahoittama koulutusohjelma Road to Software Engineering alkoi keskiviikkona Centria-ammattikorkeakoulussa Campus Allegrossa.

Hakijoita oli yli 70 ja 25 opiskelijaa sai paikan. Opiskelijoita on molemmista kieliryhmistä. Lisäksi noin kolmasosa on kansainvälisiä opiskelijoita. Koulutus tapahtuu englanniksi.

Centria on palkannut uuden lehtorin,Heikki Ahosen. Ahonen on aikaisemmin opettanut tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa. Hän on monitoimimies, joka on ennen koodarin uraa opiskellut restonomiksi ja ollut ravintola-alalla kymmenisen vuotta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2015 hän alkoi opiskella Helsingin yliopistossa, mutta päätyi melkein saman tien kesätöihin Roviolle. Sen jälkeen hän on työskennellyt Nokia Networksilla ja CGI:llä.

– Lopulta tie vei takaisin Helsingin yliopistolle, työelämässä hankitut tietojenkäsittelytaidot ja ohjelmistokehityskokemus heittivät minut opiskelijasta opettajaksi, Heikki Ahonen myhäilee.

Pietarsaaressa järjestettävään koulutukseen ei ole ollut mitään osaamisvaatimuksia. Opiskelijat on valittu motivaation perusteella.

– Lähdetään puhtaalta pöydältä. Mitä tahansa oppii, kun halua ja sinnikkyyttä riittää, Ahonen miettii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koulutuksen suunnittelijana toiminut tieto- ja viestintätekniikan koulutusalapäällikköJari Isohanni on samoilla linjoilla. Hän muistuttaa, että hyvä ohjelmistokehittäjä on innostunut ja motivoitunut oppimaan sekä opiskelemaan aina vain lisää.

– Vuoden päästä täältä tulee uusia ammattilaisia, Heikki Ahonen lupaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä