torstai 28.5.2020 | 17:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaren kaupunki haluaa päästä ongelmakoulusta eroon: Massiivisen vesivahingon kärsinyt Ristikarin koulu myydään huutokaupassa

Tapio Lehtinen
Ke 6.11.2019 klo 18:54 | päivitetty ke 19:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PIETARSAARI

Pietarsaaren kaupunginvaltuusto saa marraskuun istuntoonsa käsiteltäväksi ensi vuoden talousarvion, joka on 1,7 miljoona euroa alijäämäinen.

Ensi vuoden tuloksen odotetaan nousevan niukasti plus-merkkiseksi kun kaupungin ainoan liikelaitoksen, vesilaitoksen, tulos otetaan huomioon.

Kaupunki pyrkii vuokraamaan tai myymään tyhjillään olevat päiväkoti- ja koulukiinteistöt.

Ristikarin koulu on erityistapaus, koska se kärsi massiivisen vesivahingon viime helmikuussa. Putkirikosta alkanut vuoto kasteli koulun kaikki kerrokset.

Ristikarin koulu myydään avoimella tarjouskilpailulla Huutokaupat.com-sivustolla.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ove Sjölundin (r.) mukaan koulu on myyntikunnossa.

Helmikuisesta vesivuodosta muistuttavat enää vain puretut välipohjat, joita ei ole laitettu umpeen, koska koulu menee myyntiin eikä sen tulevasta käyttötarkoituksesta ole tietoa.

– Koulu tulee myyntiin aivan lähiaikoina, lupaa Sjölund.

Myyntilistalla ovat myös Nordmanin koulu ja Victorian päiväkoti. Barnabo ja Kirkkorannan pikkukoulu tyhjenevät lähiaikoina.

Kaupunginhallituksen budjettiehdotus sisältää 8,5 miljoonan euron investoinnit.

Suurimpia investointeja ovat keskustan ja Siikaluodon yhdistävän alikulun (2,7 miljoonaa euroa) ja Kuusisaaren risteyksen (0,35 miljoonaa euroa) viimeisteleminen.

Molemmat hankkeet valmistuvat ensi vuonna. Uuden Fäbodantien rakentaminen siirtyi vuodella eteenpäin.

Kaupunginhallitus ehdottaa 80 000 euron varaamista skeittipuistoa varten. Samalla kaupunki toivoo että skeittipuistohankkeelle löytyisi yhteistyökumppani yksityiseltä puolelta.

Kiinteistöjen ylläpitoon varataan 1,5 miljoonaa euroa. Katujen ja teiden kunnossapitoinvestointeihin varataan 1,4 miljoonaa euroa.

– Pietarsaaren taloudellinen tilanne on edelleen vaikea, mutta palvelutaso pysyy jatkossakin korkeatasoisena, sanoo kaupunginjohtaja Kristina Stenman.

Talousarvioon sisältyy 3 miljoonan euron tehostamisvaatimus, joka on huomioitu jo lautakuntatasolla.

Jos kaupunginhallituksen esitys ensi vuoden talousarvioksi toteutuu, kaupunki ottaa ensi vuonna lisää lainaa noin 4,2 miljoonaa euroa. Samaan aikaan kaupunki lyhentää olemassa olevia lainoja.

Velkataakka kohoaa 3872 euroon asukasta kohti. Koko maan asukaskohtainen keskiarvo on 3287 euroa. Pietarsaaren kaupunki aloittaa uuden vuosikymmenen vanhalla tuloveroprosentilla.

#