Paikallisuutiset

Uutta koulua ehdotetaan Pännäisiin – korvaisi kaksi nykyistä alakoulua

Kunnanjohtaja ehdottaa, että Pännäinen–Östensö-alueen uusi koulu sijoitetaan pelloille Pedersheimin läheisyydessä Pännäisissä.
Kunnanjohtaja ehdottaa, että Pännäinen–Östensö-alueen uusi koulu sijoitetaan pelloille Pedersheimin läheisyydessä Pännäisissä. Kuva: Fredrik Djupsjöbacka

Kunnanhallituksen on maanantaina otettava kantaa kouluinvestointiehdotukseen. KunnanjohtajaStefan Svenfors esittää, että kunta rakentaisi uuden koulun Pännäisiin, Pedersheimia vastapäätä. Kouluun sijoitettaisiin Pännäisten, Östensön, Lövön ja Katternön lapset.

Pännäisten nykyisessä koulussa on havaittu sisäilmaongelmia.

Ratkaisu vaatii useita erillisiä päätöksiä. Ensin pitäisi päättää Pännäisten nykyisen koulun ja Östensön koulun sulkemisesta. Sitten pitäisi neuvotella ja sopia maanvaihdosta, sillä kunnanjohtajan esittämä koulun sijoituspaikka on yksityistä maata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnanhallitus käsittelee maanvaihtoasiaa maanantaina 14. lokakuuta. Jos ehdotus hyväksytään, se päätyy kunnanvaltuuston esityslistalle 21. lokakuuta.

Ennen nykyisten koulujen lakkautuspäätöstä pitää asianosaisia kuulla. Kunnanjohtaja esittää, että koulujen sulkemisesta järjestetään yleinen tiedotustilaisuus marraskuun alussa. Valtuusto voisi sitten päättää koulujen sulkemisesta marraskuun loppupuolella. Samalla päätettäisiin uuden koulun rakentamisesta ja uuden koulun sijoituspaikasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä