Paikallisuutiset

Skeittirampit saadaan vain välttävään kuntoon

– Pietarsaarenkin olisi jo aika siirtyä 2020-luvulle ja rakentaa nuorille pysyvä skeittipuisto, sanoo nuoriso-ohjaaja Kenneth Huumarsalo.

Pietarsaari

Tupakkamakasiinin takapihalta kesällä siirretyt skeittirampit alkavat olla hahmollaan Ristikaria vastapäätä, kadun toisella puolella. Kaupungin nuoriso-ohjaajaKenneth Huumarsalo on rakentanut omatoimisesti ramppeja uuteen uskoon siitä materiaalista, mitä ramppien siirtämisen jälkeen ehjänä oli.

– Jäljellä olevasta materiaalista olen yrittänyt kyhätä nuorille edes välttävänkuntoiset rampit, ettei aivan ilman tarvitse olla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rampit oli siirrettävä Siikaluodon alikulun rakennustyömaan tieltä pois.

”On aika rakentaa harrastuspaikka myös sellaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät niin piittaa jalkapallosta tai jääkiekosta.” Kenneth Huumarsalo Kaupungin nuoriso-ohjaaja

– Siirto tuli hieman puun takaa, koska oletin alunperin, että ramppeja vain siirretään hieman Tupiksen parkkipaikalla. Sitten olikin päätetty, että ne siirretään tänne Maskenin alueelle. Tuolloin oli kesäloma-aika menossa, eikä kukaan meistäkään ehtinyt reagoimaan asiaan millään tavalla.

Rampit oli vain kipattu Maskenin purkutyömaalle. Huumarsalolle soitettiin ja hän sai asiasta vihiä myös sosiaalisen median kautta.

– Kuulin, että rampit ovat nyt täällä. Ne olivat olleet paikallaan Tupiksella toistakymmentä vuotta ja tokihan vanhat rakenteet menevät rikki, kun niitä aletaan siirtää. Ruuvit törröttivät levyistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sitten rampit oli jälleen siirrettävä, nyt frisbeegolfradan tieltä. Osat, jotka olivat vielä käyttökelpoisia säilytettiin, mutta 1 500 kiloa tavaraa oli vietävä Ekoroskille. Niistä on sitten kyhätty nämä väliaikaiset rampit

Betonisesta skeittiparkista on puhuttu jo useampi vuosi, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty.

– Pietarsaaren olisi jo korkea aika siirtyä uudelle vuosikymmenelle, koska skeittiramppeja löytyy jo jokaisesta kylästä. Mm. Evijärven huoltoaseman pihassa on paremmat puiset rampit kuin meillä täällä. Sitä paitsi rullalautailu on nykyään olympialaji, mikä lisää sen suosiota jatkossa.

Kesällä 2014 avattiin Pännäisissä yli 300 neliön betoninen skeittiparkki, joka on siitä lähtien ollut ahkerassa käytössä. Huumarsalon mukaan sellainen tarvittaisiin ehdottomasti myös Pietarsaaren. Sijoituspaikkakin on katsottuna Messukentän tienoilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kelvollisen betonisen skeittiparkin saisi aikaan 50 000 eurolla. Lisäksi se kestää kulutusta ja on melkoisen huoltovapaa. On aika rakentaa harrastuspaikka myös sellaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät niin piittaa jalkapallosta tai jääkiekosta. Ja rullalautailu on nimenomaan vahvasti nousussa oleva nuorten harrastus.

Pietarsaaresta ovat ajokortti-ikäisen nuoret käyneet lautailemassa naapurikunnan puolella Pännäisissä, mutta tänä kesänä siellä on ollut niin täyttä, että harrastaminen on ollut vaikeaa.

– Puhumattakaan nuoremmista, jotka eivät lähde mielellään polkupyörällä tai mopolla Pännäisiin. Kaupungin ensi vuoden talousarvioneuvottelut ovat käsillä ja toivoisin, että ensi vuoden talousarviossa tämä otettaisiin huomioon ja alettaisiin oikeasti tekemään jotain asian eteen, Huumarsalo painottaa.

Rakenteilla olevat rampit entisistä jämäpaloista ovat pientä lisärakentamista vaille valmiit.

– Toisesta rampista puuttuu vielä piippuhylly, minkä lisäksi alusrakenteeseen on vaihdettu uusia lankkuja, jotka pitää tukea. Parin päivän työn jälkeen täällä voi sitten jollain tavalla skeittailla.

Huumarsalo kaipaisi mukaan enemmän talkooväkeä, jolloin hommakin sujuisi sutjakkaammin.

– Tulevana tiistaina kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita talkoisiin kello 10-19. Koska sähköä ei ole, on mukana hyvä olla akkuporakone ja käsisaha.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä