Urheilu

Vain nousu kelpaa Jeppis FBC:n miehille

Sarjajärjestelmän muutos avaa lisäpaikkoja nousijaehdokkaille.

Kuva: Kimmo Rudnäs

Pietarsaari

Miesten salibandyn III-divisioonan viikonvaihteessa aloittava Jeppis FBC on mielenkiintoisen paikan edessä. Kauden 2020-21 muutokset vaikuttavat alasarjoihin siten, että esimerkiksi III-divisioonan Pohjanmaan lohkosta kaksi joukkuetta nousee alkavalla kaudella suoraan ja kolmaskin pääse vielä nousukarsintaan. Yksikään joukkue ei putoa suoraan, mutta kaksi viimeistä joukkuetta joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

– Tälle kaudelle ei ole kuin yksi ja ainoa tavoite: nousu, toteaa ykskantaan Jeppis FBC:n miesjoukkueen valmentajaMarkus Åbb.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

JFBC avasi virallisen pelikauden jo cupin otteluilla. Joukkue selvisi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, mutta hävisi niukasti toisella kierroksella sarjaporrasta ylempänä pelaaville MLT:lle ja Blue Foxille. Åbb oli silti tyytyväinen näkemäänsä.

”Joukkueen ydinrunko sälyi viime vuodesta.” markus åbb valmentaja

– Pelaajat ovat vuoden kokeneempia, minkä lisäksi joukkueen ydinrunko säilyi viime vuodesta. Miinuspuolena on, että joudumme operoimaan melko kapealla materiaalilla.

Seuran juniorityö kantaa hedelmää nyt myös edustusjoukkueessa, johon on nostettu neljä omaa junioria: Jesse Sillanpää, Eemil Hiltunen, Simo Korpitie ja maalivahti Rasmus Korkea-aho.

– Nämä ovat ensimmäiset siinä iässä olevat junnut, jotka pystyvät hakemaan paikkaansa edustusjoukkueessa, Åbb jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joukkueen maalivahtikalusto meni täysin uusiksi. Rasmus Korkea-ahon lisäksi tolppien välissä ovat nyt Richard Sampert sekä paluun sarjapeleihin tekevä Robin Strömsnäs, joka hankki oppinsa aikoinaan Blue Foxin riveissä, mutta on virallisten sarjapelien osalta elänyt vuosia hiljaiseloa.

Åbbin pelifilosofia lähtee pallonhallinnasta ja kovasta temposta.

– Olemme parhaimmillamme sarjan parhaiten puolustava joukkue. Jalkoja kuitenkin tarvitaan, että myös hyökkäyspeli on tehokasta.

Uutta tällä kaudella on myös, että pelataan 3 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Tämä taas pidentää ajallisesti ottelutapahtumaa, mikä puolestaan vaikuttaa turnausmuotoon. Turnauksia pelataan edelleen, mutta niitä on kaksinkertainen määrä viime kauteen verrattuna. kMikään joukkue ei siis osallistu jokaiseen turnaukseen. Näin ollen Rettig Sport Centerissäkin nähdään tällä kaudella kolme kotiturnausta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

ps@pietarsaarensanomat.fi

Jeppis FBC 2019-2020

Maalivahdit:

Robin Strömsnäs

Rasmus Korkea-aho

Richard Sampert

Kenttäpelaajat:

Simon Björkström

Jonas Åkerlund

Jori-Matias Kronholm

Alexander Åkerlund

Jonathan Eklund

Joel Eklund

Jakob Heikkilä

Jesse Sillanpää

Eemil Hiltunen

Robin Lantela

Jonas Björkström

Simo Korpitie

Sami Saari

Aki Allonen

Jussi-Tapani Hautasaari

Valmentaja:

Markus Åbb

Joukkueenjohtaja:

Juha Autio

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä