Paikallisuutiset

Ähtävän messujen ensi-ilta lähestyy: Näytteilleasettajia mukana yli 70

- Ähtävä on nähtävä, kutsuvat Julia Byggmästar (Esse uf), Alexandra Nyman ja Frida Nykung (Sursikin koulu), kylätoimikunnasta Camilla Passell, Robert Finell, Sofia Nybacka, Ronnie Hästbacka ja Mona Byskata, Varax Products Oy:stä Tiina Gunnila ja Jani Lundqvist,  Dress Like Marie -yrittäjä Josefin Stagnäs-Sandberg sekä Yvonne Liljedahl-Lund, Pedersören kunnan teknisen viraston johtaja.
- Ähtävä on nähtävä, kutsuvat Julia Byggmästar (Esse uf), Alexandra Nyman ja Frida Nykung (Sursikin koulu), kylätoimikunnasta Camilla Passell, Robert Finell, Sofia Nybacka, Ronnie Hästbacka ja Mona Byskata, Varax Products Oy:stä Tiina Gunnila ja Jani Lundqvist, Dress Like Marie -yrittäjä Josefin Stagnäs-Sandberg sekä Yvonne Liljedahl-Lund, Pedersören kunnan teknisen viraston johtaja. Kuva: Pirkko Högkulla

Pedersöre/Ähtävä

Kotiin, asumiseen ja vapaa-aikaan painottuva uusi Esse mässan -tapahtuma on houkutellut mukaan jo yli 70 näytteilleasettajaa paitsi Ähtävältä myös muualta Pedersören kunnasta sekä seudulta. Mukana on laaja kattaus mm. yrityksiä ja yhdistyksiä esittelemässä tuotteitaan, toimintaansa ja palvelujaan.

Koko perheelle suunnattu messu järjestetään lauantaina 14. syyskuuta Esse Elektro-Kraft Arena -monitoimihallissa, joka sekin saa ensi-iltansa messujen pitopaikkana. Messuovet avautuvat aamukymmeneltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Idean takana on paikallinen kylätoimikunta, Överesse Byaråd.

– Ajatus messuista putkahti esiin yhdessä palaverissa kun pohdimme mitä muuta ja jotain uutta koko Ähtävällä voisi uudehkossa hallissamme järjestää, kertoo sihteeriSofia Nybacka.

– Aineksia messuille löytyy runsaasti. Ylä-Ähtävä on elinvoimainen kirkonkylä. Meillä on monipuolisia palveluita, yrityksiä, kulttuuri- ja liikuntatarjontaa. Pedersören kunnan iskulausetta lainaten: kaikkea löytyy ja lisää mahtuu, kuvaa Nybacka.

Kylätoimikunta tarjoaa messut niin näytteilleasettajille kuin yleisöllekin yhteistyössä kunnan kanssa. Pedersören kunta on mukana esittelemässä mm. tonttitarjontaa Ähtävällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Messut jakautuu useaan eri teemaan. Mukana on rakentaminen ja asuminen, terveydenhoito ja vapaa-aika, ruoka ja musiikki, yhdistykset, käsityöt ja vaatteet. Rakentamisessa ja asumisessa on parikymmentä näytteilleasettajaa, terveydenhoidossa ja vapaa-ajassa viitisentoista, ruuassa ja musiikissa kymmenkunta. Paikalla on niin ikään toistakymmentä yhdistystä martoista urheiluseuroihin sekä saman verran käsitöiden taitajia.

Estradilla on ohjelmaa pitkin päivää musiikista Dress Like Marie -muotinäytökseen. Yhtenä ohjelmanumerona kuullaan Yhdysvalloissa asuvaa Dick Ericksonia, jolla on juuret Ähtävällä. Lisäksi viiniasiantuntija Glenn Sundstedt Purmolta kertoo ruokaöljyistä ja viineistä.

Lapsiperheitä hemmotellaan pomppulinnalla. Paikalla on myös paloauto.

Puutarhakalusteiden valmistajana ja metalliteollisuuden alihankkijana tunnettu Varax Products Oy on yksi tapahtumaan osallistuvista ähtäväläisyrityksistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluamme kertoa paikallisesti mitä teemme ja esitellä mitä meillä on tarjolla.

– Viestinä on lisäksi, että Ähtävällä on tarjolla työtä. Yksi puolen tusinaa hitsaria olisi meille juuri nyt kova sana, kuvaa myyntipäällikköJani Lundqvist.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä