tiistai 31.3.2020 | 18:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ajan teemat nostetaan pöydälle – Rotarien tulevaisuusseminaarin listalla Eurooppaa, taloutta, tuulivoimaa ja ruokaa

Pentti Höri
Pe 6.9.2019 klo 06:25

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Eurooppalaiset puheenaiheet, talouden näkymät, tuulivoiman mahdollisuudet ja elintarviketeollisuuden tulevaisuus ovat tapetillla Rotaryklubi Pietarsaari–Mässkärin järjestämässä tulevaisuusseminaarissa Pietarsaaressa lokakuussa.

Järjestyksessään toisen Määränpäänä huominen -seminaarin alustajat ovat alansa kärkiasiantuntijoita.

– EU:ssa ovat meneillään aikamoiset keskustelut aina brexitistä oikeusvaltioperiaatteisiin. Halusimme saada mahdollisimman kovatasoisen henkilön kertomaan, mihin Eurooppa on oikeasti menossa. Siksi alueen pohjalainen meppi Miapetra Kumpula valikoitui alustajaksi, Rotaryklubin sihteeri Osmo Ojala kertoo.

Keskustelua hän uskoo varmasti syntyvän, sillä noina viikkoina EU-komissio vaihtuu, europarlamentti on aloittanut ja Suomi jatkaa EU:n puheenjohtajamaana.

Osuuspankin pääekonomisti Reijo Heiskanen puolestaan edustaa johtavaa suomalaista asiantuntemusta kertoessaan talouden ajankohtaisista näkymistä.

Ilmastokeskustelu nousee pöydälle, kun Prokon Wind Energy Finland Oy:n maajohtaja Michael Sandberg tuo seminaariin näkemyksiä tuulivoimasta ja sen mahdollisuuksista.

Iltapäivän lopuksi Snellman Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtaja Roland Snellman luotaa elintarviketeollisuuden tulevaisuutta ja tuo samalla paikallista näkökulmaa päivän aiheisiin.

– Uutena elementtinä ohjelmassa on mahdollisuus vapaaseen keskusteluun alustusten jälkeen, Ojala huomauttaa.

Hänen mukaansa tähän astiset kokemukset tilaisuuksista ovat niin hyvät, että samalla konseptilla luultavasti jatketaan ensi vuonnakin.

Seminaari järjestetään 7. lokakuuta Kaupunginhotellin Malm-kabinetissa.

– Se on kaikille osallistumismaksun maksaneille avoin, kaksikielinen tilaisuus. Viime vuonna paikalla oli lähes 60 osanottajaa, nyt lippuja on myyty ennakkoon jo 40–50 kappaletta, klubin puheenjohtaja Erkki Salmu toteaa.

Maksuilla rotaryklubi kerää varoja nuorisovaihtotoimintaan.

Vuoden kuluttua syksyllä joku pietarsaarelainen lukio-oppilas lähtee järjestön tuella vuodeksi vaihtoon toistaiseksi nimeämättömään kohdemaahan.

Vastavuoroisesti Pietarsaareen saapuu vaihto-oppilas muualta. Nuorten perheet vastaavat matkakustannuksista ja vakuutuksista, ja vastaanottomaan rotaryt huolehtivat muista juoksevista kuluista.

Vaihto-oppilaat asuvat isäntäperheissä.

Määränpäänä huominen

tulevaisuusaiheinen seminaari Pietarsaaren Kaupunginhotellissa 7.10. klo 12–18.30

järjestäjänä Rotaryklubi Pietarsaari Mässkär

osallistumismaksu 75 euroa, tuotto käytetään nuorisovaihdon hyväksi

alustajina europarlamentaarikko Miapetra Kumpula, OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen, tuulivoimayhtiä Prokonin maajohtaja Michael Sandberg ja Snellman Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Roland Snellman

#