Urheilu

Joukkueenjohtaja on kaikki kaikessa

JBK joukkueenjohtaja Jari Jakobsson sekä juniorivalmentaja Lars Sandvik tekevät näkymätöntä, mutta arvokasta työtä.
JBK joukkueenjohtaja Jari Jakobsson sekä juniorivalmentaja Lars Sandvik tekevät näkymätöntä, mutta arvokasta työtä. Kuva: Fredrik Aaltonen

Viidettä kauttaan joukkueenjohtajana toimiva JBK:nJari Jakobsson valaisee tehtäviään erinomaisen hyvin. Jakobsson on toiminut tehtävässään paitsi JBK:ssa myös IFK Jakobstadissa ja myös Jaron B-nuorissa. Hänen luetellessaan tehtäviään joutuu toteamaan, että joukkueenjohtaja on joukkueensa sielu.

– Teen niin sanottua näkymätöntä työtä joukkueen hyväksi otteluilmoituksista alkaen. Sen jälkeen on sovittava peliasujen väreistä vierasjoukkueen kanssa ja kun lähdetään vieraspeleihin, niin hoitelen kaikki aikataulut, ruuat, Jakobsson luettelee.

Lisäksi Jakobssonin tehtäviin kuuluu JBK:n ja Jaron välisen pelaajaliikenteen hoitaminen, pelaajien vakuutukset ja rekisteröinnit ym. Pelaajiin liityvät asiat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos joukkueenjohtaja onnistuu tehtävässään, niin kaikki heijastuu myönteisellä tavalla joukkueen suorituksiin peleissä, Jakobsson jatkaa.

”Teen niin sanottua näkymätöntä työtä joukkueet hyväksi otteluilmoituksista alkaen.” jari jakobsson jbk:n joukkueenjohtaja

Jakobsson tähdentää, että erityisesti tänä vuonna hän on ollut motivoitunut hoitamaan tehtäviään, sillä yhteistyö Jaron kanssa sujuu moitteita ja joukkueen henki on muutoinkin ollut kauden alusta saakka erittäin hyvä.

– Ei ole mikään salaisuus että JBK ei kuulu niihin rahakkaimpiin seuroihin, mutta pieni budjetti on käytettävä tehokkaasti. Ja kun vielä seuran johtokunta hoitaa tehtävänsä kiitettävällä tavalla, niin se on etenkin tällä kaudella näkynyt joukkueen pelaamisessa, Jakobsson päättää.

On päivän selvä asia että joukkueenjohtajan työsaran ollessa näinkin laaja, niin tehtävää hoitavan henkilön tulee olla vastuullinen ja myöskin tarkka. Tehtävät ovat siis moninaiset ja kun listaa joukkueiden kokoonpanosta käy läpi, on joukkueenjohtajan nimen kohdalla syytä muistaa kuinka monipuolinen tehtävä hänellä onkaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

JBK junioritoiminta herätetty uudelleen henkiin

Muutama vuosi sen jälkeen heräsi JBK:ssa ajatus junioritoiminnan uudelleen käynnistämisestä ja varsinainen toiminta alkoi vuosi sitten. Hanketta lähti vetämään erotuomarinakin toimivaLars Sandvik ja avukseen hän on saanut neljä muuta valmentajaa.

– Tällä hetkellä meillä on kolme joukkuetta P8 ja P9 sekä T9 -joukkue tytöissä, eli aika alkuvaiheessa ollaan vielä, Sandvik sanoo.

– Toiminta on saanut myönteisen vastaanoton vanhempien keskuudessa etenkin sen ansiosta, että kehitystä on tapahtunut roimasti varsinkin P8 -joukkueen osalta. Se on tällä kaudella hävinnyt vain yhden ainoan ottelun, Sandvik jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juniorityön lähtökohtana on opettaa lapsille jalkapallon saloja ja Sandvik painottaa, että kaikki toiminta toteutuu yksinomaan lasten ehdoilla, sillä tärkeintä on että lapset kokevat harjoitukset ja muunkin toiminnan hauskana.

– Tavoitteena on toki että saamme ajan mittaan kasaan joukkueita vanhempiinkin ikäluokkiin, mutta etenemme maltilla ja kausi kerrallaan, Sandvik toteaa.

Sandvik tähdentää, että junioripuoli toimii seuran johtokunnan alaisuudessa, mutta käytännössä sen toiminta on varsin itsenäistä.

– Toiminnan kehittyessä olisi hyvä saada mukaan paitsi lisää junioreita, myös lisää valmentajia, jolloin toiminnan perusta on entistä vankemmalla pohjalla, Sandvik päättää.

Junioritoiminta muodostaa jokaiselle seuralle vankan perustan ja siksi JBK:kin aikoo panostaa juniorityöhön yhä enemmän.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä