Paikallisuutiset

"Tuli varjoista ja löi maahan" - pietarsaarelaisnainen muistelee öillisiä kauhun hetkiään Koulupuistossa.

- Kaikki kävi nopeasti, sekunneissa. Sitten tekijä luikki karkuun yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin, uhri kuvaa.

Ventovieras mies kävi kahden naisen kimppuun Koulupuistossa kioskin ja esiintymislavan välisellä alueella viime viikonloppuna.
Ventovieras mies kävi kahden naisen kimppuun Koulupuistossa kioskin ja esiintymislavan välisellä alueella viime viikonloppuna. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Pietarsaarelaisnaisen ilta päättyi mustelmiin, ruhjeisiin ja pelkoon viime perjantaina. 25-vuotiaan naisen ja hänen ystävänsä kotimatka sai kaamean käänteen Koulupuistossa kun naisen kuvauksen mukaan varjoista tullut mies löi hänet yllättäen maahan ja iski nyrkillä kasvoihin.

Pietarsaarelaisnainen otti PS:ään yhteyttä kertoakseen tapahtuneesta ja varoittaakseen muita. Hän haluaa pysyä nimettömänä itseään suojellakseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumat saivat alkunsa 16.-17. elokuuta, perjantain ja lauantain välisenä yönä kello kolmelta.

Väkivallalle ei varmaan saisi antaa periksi, mutta kyllä tämä minuun vaikuttaa. Uhri

– Kävelimme kaverini kanssa Koulupuiston läpi kotia kohti kun kioskin ja esiintymislavan välisellä alueella ykskaks joku mies tuli varjoista, puun takaa. Ventovieras mies käveli nopeasti ja suoraan meitä kohti. Aivan kohdalla, kuin ohimennen, mies kaatoi minut maahan ja löi kasvoihini nyrkillä. Kaverini sai siinä hötäkässä osuman takaraivoonsa. Tekijän koko olemus oli aggressiivinen. Hän ei puhunut mitään, löi vaan, nainen kertaa kauhun hetkiä.

– Kaikki kävi nopeasti, sekunneissa, ettemme ehtineet reagoida mitenkään. Sitten tekijä luikki karkuun yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin.

Joitakin tuntomerkkejä pahoinpitelijästä jäi naisille mieleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muistikuvamme mukaan hän on pitkä, tekohetkellä hänen yllään oli lökäpöksyt ja tummansininen pitkä huppari.

Poliisit tulivat hetkeä myöhemmin ja naiset lähtivät ensiapuun hoitoa saamaan.

– Musta silmä, toinen silmä meni umpeen, mustelmia on siellä täällä kropassa, kuvaa pietarsaarelaisnainen saamiaan ruhjeita.

– Onneksi ei käynyt fyysisesti tämän pahemmin. Henkisesti taidan olla vielä shokissa kun tapahtunut pyörii päässä. Koko ikäni olen asunut Pietarsaaressa eikä minun ole aiemmin tarvinnut kantaa pelkoa ulkona liikkumisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Väkivallalle ei varmaan saisi antaa periksi, mutta kyllä tämä minuun vaikuttaa. Ainakin toistaiseksi vältän illalla ulkona liikkumista viimeiseen asti. Pahoinpitelytapauksia valitettavasti vaan tapahtuu. Nyt se sattui osumaan minun kohdalle.

RikoskomisarioOve Storvall pitää tapausta melko harvinaisena sikäli, että pahoinpitely tapahtui ilman minkäänlaista provokaatiota ja se kohdistui kahteen, tekijälle entuudestaan täysin tuntemattomiin naishenkilöihin.

– Tavanomaisia pahoinpitelyjä ja nahisteluja tapahtuu yleisesti toisensa entuudestaan enemmän tai vähemmän tuntevien osapuolten kesken. Se, että kaksi yhdessä liikkuvaa naishenkilöä pahoinpidellään ventovieraan toimesta, on epätavallista.

Storvall kehottaa ottamaan maalaisjärjen mukaan yöllä ulkona liikkuessa.

– Mahdollisuus joutua väkivaltarikoksen kohteeksi on tietysti pienempi jos kulkee katuja pitkin, jolloin näkyvyyttä on enemmän. Paikkoja, jossa on pimeyttä ja vähän näkyvyyttä, kannattaa yksinkertaisesti välttää, Storvall toteaa.

Pietarsaarelaisnaisten pahoinpitelijää ei ole tavoitettu.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä