Paikallisuutiset

Luentoja, kudontaa ja enemmän taidetta - Uutena rehtorina Kansalaisopisto MI:llä Joanna Vikström Eklöv

Rehtorina Kansalaisopisto MI:llä helmikuussa aloittanut Joanna Vikström Eklöv on tuore kasvo opistolla.
Rehtorina Kansalaisopisto MI:llä helmikuussa aloittanut Joanna Vikström Eklöv on tuore kasvo opistolla. Kuva: Maija Rahkola

PEDERSÖRE

Kansalaisopisto MI tarjoaa tulevana lukuvuonna useita uutuuskursseja, mutta opiskelijoiden ehdottomat suosikki-kurssit tulevat löytymään tänäkin vuonna kurssitarjonnasta.

Aiemmilta vuosilta suurten suosion saavuttaneiden kurssien, kuten hopeatyö-kurssin sekä ulkoilu- ja vaelluskurssien lisäksi uutuuskursseina tarjotaan muun muassa Astiakoru-kurssi, Joululahjapaketti-kurssi, Kutomista ilman kangaspuita -kurssi sekä Kudonnan iloa aloittelijoille -kurssi. Tänä vuonna käsityökurssien osalta painotus tulee olemaan käsityöopettajaMarie-Louise Thylinin mukaan kudonnassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme halunneet tuoda myös ympäristöystävällisyys-teemaa mukaan tekstiili- ja käsityökursseihimme. Esimerkiksi uudessa Tuunaa vaatekaappisi sisältö -kurssissa kunnostetaan omasta vaatekaapista löytyviä vaatteita, ja annetaan niille uusi elämä, kertoo Thylin.

Uutuuskurssien lisäksi opisto tarjoaa myös luentotilaisuuksia. Yksi luentotilaisuuksista on nimeltään Äidit - äidin rakkauden voimasta, ja aiheesta luennoi Ruotsissa asuva näyttelijä, kirjailija ja toimittajaAlexandra Pascalidou.

Suuressa suosiossa olevat vaellus-kurssit ovat saaneet mukaan myös uutuuksia, sillä esimerkiksi uudessa Vaellus aarniometsään -kurssilla vaelletaan kurssin vetäjän kanssa 15 kilometrin verran vaellusreittejä Salamajärven kansallispuistossa, jossa päästään ihastelemaan suuria avosoita ja koskemattomia aarniometsiä.

Tänä lukuvuonna jopa 360 kurssia kattavassa kurssitarjonnassa on haluttu keskittyä aiempaa enemmän taiteeseen. Se ei ole ehkä aivan sattumaa, sillä helmikuussa opiston rehtorina aloittanut pedersöreläinenJoanna Vikström Eklöv toivoo opiston tulevaisuudelta yhä enemmän painotusta taideaineisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luokanopettajana Sundbyn koulussa jo 11 vuoden ajan ja Pedersören ylä-asteella kuvataiteen tuntiopettajana toiminut Eklöv toteaa, että taide aineena sopii kaikenikäisille ja kaikenlaisille ihmisille - lähtökohdista riippumatta.

– Taide on oiva tapa ilmaista itseään, ja erilaisilla taidekursseilla tapaa myös samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa jaetaan se yhteinen intohimo taiteeseen. Usein taideteokset herättävät myös aivan omanlaisiansa tunteita, joita ei aina välttämättä kyetä sanoin ilmaisemaan, hän kertoo.

Eklöv on ollut virkavapaalla luokanopettajan työstä vuoden alusta lähtien, ja virkavapaa tulee jatkumaan hänellä aina vuoden loppuun asti. Sen aikana on tehtävä päätös, jatkuuko ura rehtorina kansalaisopistolla vaiko luokanopettajan työtehtävissä.

– Työn rinnalla teen lisäksi kuvituksia lastenkirjoihin, ja kirjoitan äidinkielen oppikirjoja. On siis näiden kuukausien aikana nyt tunnusteltava, riittääkö minulla aika kaikkeen, hän toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tänä vuonna Kansalaisopisto MI:n kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina. Viime vuonna opiston kursseille osallistui yhteensä 3000 henkilöä, ja eri kursseilla lukuvuoden aikana osallistujia oli yhteensä noin 5 500. Kursseja tulee tänä vuonna opistolla pitämään 120 eri opettajaa.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä