Paikallisuutiset

Minusta tulee koululainen! Pietarsaarelaisen Sonja Liimataisen mielestä on mukavaa olla ekaluokkalainen

Pietarsaarelaiset Sonja (vas.) ja Sofia Liimatainen odottavat innolla koulun alkamista. Kuvassa myös perheen lähes 10-vuotias bullmastiffi Veeti.
Pietarsaarelaiset Sonja (vas.) ja Sofia Liimatainen odottavat innolla koulun alkamista. Kuvassa myös perheen lähes 10-vuotias bullmastiffi Veeti. Kuva: Maija Rahkola

PIETARSAARI

Tänä vuonna ensimmäiselle luokalle on keväällä ilmoittautunut yhteensä 69 lasta: 20 Itälän kouluun, 24 Kielikylpykouluun ja 25 Länsinummen kouluun. Viime vuonna Pietarsaaressa koulutien aloitti 63 ekaluokkalaista, ja toissavuonna 79. Koululaisilla alkaa koulu Pietarsaaressa tiistaina.

Yksi tänä vuonna koulun aloittavista ekaluokkalaisista on pietarsaarelainenSonja Liimatainen. Sonjaa ensimmäiselle luokalle meno jännittää, vaikka onneksi samalle luokalle tulevat oppilaat ovat hänelle jo entuudestaan tuttuja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Itälän kouluun menevä kuusivuotias nimittäin on suorittanut esikoulun samaisessa koulurakennuksessa.

"Ei ole niin pieni tyttö enää, kun aloittaa koulun." Ekaluokkalainen Sonja Liimatainen

– Tiedän minun luokanopettajankin, Annan, joka on tosi mukava, Sonja kertoo.

Monia koulussa opittavia taitoja hän kertoo jo hallitsevansa, kuten lukemisen taidon. Laskemisen oppimista hän sen sijaan odottaa.

– Meillä on myös koulun vieressä metsä. Tykkään tosi paljon olla metsässä, kun siellä saa kiivetä puissa. Olisi kivaa, jos myös luokan kanssa tehtäisiin metsäretkiä, hän sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yksi merkittävä ero esikouluun on ainakin se, että koulussa annetaan oppilaille myös kotitehtäviä. Niitä Sonja kertoo kuitenkin odottavansa innolla.

– On kiva saada tehdä läksyjä, hän hymyilee.

Koulureppu on vielä äidin kanssa hankkimatta, mutta tuleva ekaluokkalainen kertoo, että se tulee olemaan ihan samanvärinen, kuin hänen penaalinsakin.

– Penaalissani on isot korvat, silmät, nenä ja suu. Ja se on vaaleanpunainen, Sonja kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka uusia tuttavuuksia ei tulevan ekaluokkalaisen tarvitse jännittää, on esikoulusta ensimmäiselle luokalle siirtyminen kuitenkin merkittävä muutos pienen tytön elämässä.

– Ei ole niin pieni tyttö enää, kun aloittaa koulun, Sonja tuumaa.

Sonjan lisäksi Liimataisen perheestä toisen luokan aloittaa isosiskoSofia, joka vuosi sitten aloitti ensimmäisen kouluvuotensa Itälän koulussa.

– Kyllä minuakin jännitti kovasti ensimmäiselle luokalle meneminen, kun en tuntenut luokanopettajaa enkä moniakaan luokan oppilaista, muistelee Sofia, joka kävi esikoulun Ruusulehdon koulurakennuksessa.

Koululaisten äiti,Piia Liimatainen, kertoo odottavansa Sonjan kouluun menoa melko levollisin mielin.

– Sonjan kouluunmeno minua ei niin kovasti jännitä, sillä isosisko Sofia on pärjännyt Itälän koulussa niin hyvin, vaikka hän siirtyikin täysin uuteen kouluun eikä tuntenut entuudestaan moniakaan luokan oppilaista.

– Ja onhan siellä nyt myös isosiskokin tukena, hän lisää.

Yksi asia kuitenkin äitiä tyttäriensä koulutien alkamisessa liikuttaa.

– Kunpa he eivät kasvaisi niin nopeasti, hän hymyilee.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä