Urheilu

Jarolle pisteet TPV:ltä taidolla ja onnella – Barraza, Olusanya ja maalivahti Seppä ratkaisijoina

Jaron Anthony Olusanya on ollut tehokas kuluvalla kaudella. Torstaina syntyi jo nuorukaisen viides maali.
Jaron Anthony Olusanya on ollut tehokas kuluvalla kaudella. Torstaina syntyi jo nuorukaisen viides maali. Kuva: Markku Jokela

TPV–Jaro 0–2 (0–2)

Onnistunut vierailu Tampereelle torstai-iltana toi Jaron pussiin täydet kolme pistettä. Ottelun maalit tehtiin jo avausjaksolla.

Valmentaja Niklas Käcko oli taas joutunut tekemään kokoonpanoonsa muutoksia. Avausmiehistä olivat poissa Luis Robles, Joni Remesaho ja Jonas Emet. Anthony Dafaa puolestaan palasi kokoonpanoon. Jaakko Alasuutari ja Axel Vidjeskog täydensivät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaro aloitti hyvällä liikkeellä ja jo 14. minuutilla oli pallo kotijoukkueen verkossa. Jahir Barraza pukkasi kaukaa tulleen Pavle Milosavljevicin keskityksen taitavasti yläkulmaan TPV:n puolustuksen keskeltä.

Hyvä ote alkoi hieman löystyä ja kotijoukkue sai muutaman vaarallisen mylläkän ja erikoistilanteen Jaron maalin suulle, mutta puolustus sai, välillä jopa onnekkaasti, lakaistua pallot sivuun. Loput hoiti hyvin pelannut maalivahti Ville Seppä.

Avauspuolikkaan lopulla lisäsi Anthony Olusanya joukkueensa johtoa sijoituksella etukulmaan. Jahir Barraza tarjosi osumaan hyvän pystypallon, josta Olusanya viimeisteli.

Toisella puolikkaalla Jaron hyökkäyspeli väheni ja se tyytyi enemmänkin säilyttämään etumatkansa. TPV vastasi nyt paikoista. 52.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

minuutilla vapaapotku tuotti Jarolle vaikeuksia, mutta Sepän kaksoistorjunta ja puolustuksen tuki pelastivat.

TPV:n parhaasta paikasta vastasi 60. minuutilla Mauro Severino, jonka nosto yli maalivahdin oli valumassa verkkoon, mutta tilannetta seurannut Darvin Chavez ehti pelastamaan ennen maaliviivaa.

Mauro Severino tuli aikanaan pakolaisperheensä kanssa Pietarsaareen ja oppilaaksi Itälän kouluun. Jalkapallo-oppinsa Mauro sai aluksi Innossa ja hetken Jaronkin junioreissa ennen kuin perhe muutti Tampereelle.

Lahjakas nuorukainen (9 poikien maaottelua) sai täksi kaudeksi sopimuksen HIFK:n liigajoukkueeseen, mutta kun ei peliaikaa vielä kertynyt, Mauro siirtyi äskettäin tuttuun junioriajan seuraansa peliaikaa hakemaan. Mauro Severino ja maalivahti Ville Seppä palkittiin joukkueidensa parhaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaron peli pysyi tällä kertaa melko hyvin tasapainossa ja nähtiin vielä muutamia hyviä kesialueen kombinaatioita eikä suurempaa hätää ollut. Toki vastassa oli sarjapaikastaan taisteleva nousijajoukkue, joka kuitenkin keväällä pakotti Jaron Keskuskentällä tasapeliin.

TPV:n kokoonpanosta puuttui paras maalintekijä Eetu Kolu.

Varsinkin pelin viimeinen kymppi sujui täysin Jaron komennossa päinvastoin, kuin edellisessä Haka-ottelussa.

Vaikka yhtään palloa ei Jaron verkkoon mennyt, aukesi puolustus muutaman kerran liian helposti. Mukana oli tällä kertaa sopivasti onnea ja taitoa ettei verkko heilunut.

Sarja jatkuu Jaakonpäivien kaksoisottelulla. Keskiviikkona vastaan tulee AC Oulu ja lauantaina TPS.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä