Paikallisuutiset

Perhekahvila avoinna Fölkhälsantalolla kesän ajan

Hans Kreutzer on ollut mukana pyörittämässä perhekahvilaa Pietarsaaressa.
Hans Kreutzer on ollut mukana pyörittämässä perhekahvilaa Pietarsaaressa. Kuva: Maija Rahkola

PIETARSAARI

Pietarsaaren Östanlidissä olevassa Folkhälsantalon kuudennessa kerroksessa porisee kahvipannu. On tullut jälleen aika avata ovet kesän ajan kaikille lapsiperheille avoinna olevaan perhekahvilaan.

Kahvilan toiminnasta vastaavat Hollannista Pietarsaareen viime vuoden lokuussa muuttanutHans Kreutzer ja Syyriasta neljä vuotta sitten Suomeen muuttanutZahirah Almasri. Kreutzer ja Almasri toivovat, että perhekahvila tavoittaisi mahdollisimman paljon lapsiperheitä eri kulttuuritaustoista ja lähtökohdista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun ihmiset istuvat alas ja kohtaavat toisiaan, ennakkoluulotkin väistyvät. Huomataan, että kaikki me olemme ihan samanlaisia ihmisiä lähtökohdista ja taustoista huolimatta, Kreutzer sanoo.

"Tämä voi olla se paikka, jonne voi tulla pysähtymään perheenä arjen keskellä." Hans Kreutzer

Kahvilassa kävijöitä varten pöytään on katettu valmiiksi monenlaisia leivonnaisia, keksejä ja hedelmiä. Lapsia pöydillä odottavat lastenkirjat, pelit ja piirrustuspaperit. Kreutzer ja Almasri kertovat, että kahvilassa vieraileville kaikki tarjolla oleva syötävä ja juotava on täysin ilmaista.

– Perhekahvilan rahoituksesta vastaa Folkhälsans förbund -järjestö. Me olemme saaneet heiltä täysin vapaat kädet toiminnan organisointiin, Kreutzer ja Almasri iloitsevat.

Tiistaisin ja perjantaisin avoinna olevassa perhekahvilassa vierailee päivän aikana useita eri kansalaisuuksia omaavia lapsiperheitä. Ruotsia ja arabiaa taitava Almasri ja englannin kieltä puhuva Kreutzer kertovat kahvilassa vierailevan säännöllisesti syntyperältään niin suomalaisia, syyrialaisia, afganistalaisia kuin venäläisiäkin lapsiperheitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Täällä paitsi lapset saavat leikkiseuraa toisistaan, myös aikuiset voivat vaihtaa ajatuksia ja jakaa mahdollisia huolia keskenään ja sitä kautta saada vertaistukea lapsiarkeen.

Kreutzerin mukaan perhekahvila tarjoaa hengähdyspaikan sekä lapsille että aikuisille.

– Usein lapsiperheiden arki on kiireistä, eikä aina ennätetä pysähtyä vain olemaan ja viettämään laatuaikaa yhdessä. Tämä voi olla se paikka, jonne voi tulla pysähtymään perheenä arjen keskellä.

Kesän ajan auki oleva perhekahvila on hänen mukaansa tärkeä myös siksi, että kesäaikana monet perheille suunnatut vapaa-ajanviettopaikat ovat kiinni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikilla perheillä ei ole esimerkiksi kesämökkiä tai varaa viedä lapsia vaikkapa huvipuistoon. Perhekahvila antaa siis mahdollisuuden kaikille lapsiperheille mukavaan ajanviettoon myös kesän aikana.

Folkhälsantalon perhekahvila on avoinna kesän ajan tiistaisin ja perjantaisin aina elokuun 16. päivään saakka.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä