Paikallisuutiset

Jaakon päiville odotettavissa aurinkoa ja nuorta kävijävirtaa – Järjestyksenvalvojista yhä puutetta etenkin perjantai-iltaan

Jaakon päivien pääesiintyjän toivotaan vetävän yleisöä tänäkin vuonna paikalle jopa 10 000 kävijän verran.
Jaakon päivien pääesiintyjän toivotaan vetävän yleisöä tänäkin vuonna paikalle jopa 10 000 kävijän verran. Kuva: Pentti Höri

Sunnuntaina käynnistyville Jaakon päiville odotetaan jälleen tänäkin vuonna saapuvaksi tuhansia ihmisiä ympäri Suomen. Säätiedotuksen mukaan viikon aikana tullaan nauttimaan aurinkoisesta ja lämpöisestä säästä, ja näin toivoo myös Jaakon päivien toiminnanjohtajaIda-Marie Jungell.

– Toivomme Jaakon päiville ennen kaikkea aurinkoista ja lämmintä keliä, koska kyseessä on pitkälti ulkotapahtuma. Niin kauan kun ei sada, kaikki on hyvin, hän toteaa naurahtaen.

Itse viikon aikana Jaakon päivillä vierailevien määrää on Jungellin mukaan vaikea ennustaa. Sen sijaan perjantai-illalla Saksasta saapuvan pääesiintyjän, Italobrothersin odotetaan vetävän paikalle erityisesti nuorta yleisöä lähemmäs 10 000 verran.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On aivan mahtavaa, että tänne on saapumassa nuoria ympäri Suomea. Monet Pietarsaaresta esimerkiksi Helsinkiin tai Turkuun muuttaneet nuoret palaavat Pietarsaaren Jaakon päiville, ja ottavat mukaansa myös uusia kavereitaan, sillä he haluavat näyttää, millainen meno Jaakon päivillä täällä Pietarsaaressa on.

Tänä vuonna huomiota on haluttu kiinnittää Jungellin mukaan erityisen paljon Jaakon päivillä päiväaikaan pidettäviin tapahtumiin.

– Haluamme aktivoida enemmän ihmisiä tulemaan kaupunkiin jo päiväaikaan, sillä ihmisiä tulee aina joka tapauksessa paljon iltaisin keskustaan. Haluammekin korostaa, että päivisin ympäri keskustaa on joka päivä hyvin paljon monipuolista ohjelmaa, joten keskustaan kannattaa ilman muuta tulla viettämään aikaa päivälläkin.

Yhtenä esimerkkinä päivällä olevista tapahtumista ja tämän vuoden uutuuksina Jungell nostaa esille erityisesti perheille suunnatun kaupunkisuunnistuksen sekä Koulupuistossa pidettävän 50-luvun piknik -tapahtuman, jossa päästään ihastelemaan kuvia 1950-luvun Pietarsaaresta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yritykset ovat myös lähteneet aivan mahtavasti mukaan Jaakon päivien järjestämiseen. Esimerkiksi Korv-Görans järjestää ihan oman ohjelmannumeronsa, Chiliburger Challengen Koulupuistossa, hän iloitsee.

Jungell muistuttaa, että Jaakon päiviä varten kävijä voi ladata esimerkiksi Google storen kautta Jaakon päivät -sovelluksen, jossa hän voi merkitä itselleen ylös viikon kiinnostavimmat tapahtumat.

– Sovelluksessa voi siis luoda itselleen juuri sopivan ohjelmiston viikkoa varten. Sovellus muistuttaa merkityistä tapahtumista käyttäjää myös aina 30 minuuttia ennen tapahtuman alkua.

Vaikka järjestelyt ovatkin sujuneet Jungellin mukaan suurimmalta osin ongelmitta, on järjestyksenvalvojista vielä kuitenkin puutetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se on meillä nyt pienenä haasteena. Erityisesti perjantai-illaksi tarvittaisiin paljon lisää silmäpareja keskustaan.

Jungell toteaa, että järjestyksenvalvojakorttia ei halukkailla vapaaehtoisilla tarvitse olla, vaan tapahtumaa varten annetaan tilapäinen järjestyksenvalvojakortti. Järjestyksenvalojan tehtävistä kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä Jungelliin.

Viikonlopun aikana kaupungin keskustassa tullaan laajentamaan viittä-kuutta terassia.

Keskustassa osa kaduista tulee olemaan suljettuina aina perjantaiaamusta lähtien.

Osittain suljettuja katuja ovat Raatihuoneenkatu, Isokatu ja Alhominkatu. Kirkkokatu on suljettu kokonaan. Palveluajoneuvoilla keskustassa liikkuminen on sallittu, Raatihuoneen eteen on myös lisätty invapaikkoja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä