Paikallisuutiset

Jaakon Maratonilla uudet reitit

Laajemmalla reittivalikoimalla halutaan mukaan lisää kuntojuoksijoita.Lähtö perjantaina 26.7. Keskuskentältä.

Hans Byggmästar, Ulrika Björkgren ja Sara Åhman IF Drottista yhdellä juottopaikalla, joka sijaitsee Aspegrenin puutarhan kupeessa.
Hans Byggmästar, Ulrika Björkgren ja Sara Åhman IF Drottista yhdellä juottopaikalla, joka sijaitsee Aspegrenin puutarhan kupeessa. Kuva: Kimmo Rudnäs

Pietarsaari

Jaakon Maraton koki täksi vuodeksi uudistuksen, jolla toivotaan lisää osanottajia tähän perinteiseen Jaakon päivien urheilutapahtumaan. Peruskierros on 10,55 kilometrin mittainen ja reittivaihtoehtoja on nyt neljä: Jaakon vitonen (n. 5 km), Jaakon vartti (1 kierros), puolimaraton (2 kierrosta) ja täysmaraton (4 kierrosta). Lähtö ja maali ovat edelleen Keskuskentällä.

Jaakon maratonille osallistui parhaina vuosina jopa 700 juoksijaa, mutta määrä on sen jälkeen laskenut tasaisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sen vuoksi ja myös sosiaalisen median kautta saamastamme palautteesta päätimme uudistaa reittivalikoimaa myös kuntoilijoille sopivammaksi. Uudet reitit ovat myös lähempänä yleisöä, kertooUlrika Björkgren IF Drottista.

Kierros lähtee Keskuskentältä Vaasantietä pitki Ohikulkutielle, saapuu vanhaa Pännäistentietä takaisin ja jatkaa Apegrenin puutarhan ohi. Victor Schaumaninpuistikon ja Kirkkokadun kautta koukataan lenkki Skatassa ja sieltä Ebba Brahenpuistikkoa pitkin palataan kohti Keskuskenttää.

Täys- ja puolimaratonilla on yleiset luokat miehille ja naisille sekä omat luokat 40-, 50-vuotiaille plus 60-vuotiaille miehille. Jaakon vitosella juoksevat alle 16-vuotiaat tytöt ja pojat. Lisäksi voi juosta ilman aikaa. Jaakon vartilla on miesten ja naisten luokka sekä ajaton luokka. Juottopisteet löytyvät neljän kilometrin välein.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä