keskiviikko 11.12.2019 | 22:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Uusi Alexia-liike avattiin Pietarsaareen - Yritys myy valmiiksi mittoihin sahattuja tuotteita

Maija Rahkola Pietarsaaren Sanomat
To 4.7.2019 klo 17:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PIETARSAARI

Pietarsaaressa Pohjanlahdentielle on avattu erilaisia rakennusmateriaaleja ja -tuotteita myyvä Alexia Center -liike. Liikkeen omistajia ovat pietarsaarelaiset yrittäjät, Stefan ja Hanne Esselström, joiden omistuksessa ovat myös Pietarsaaressa toimivat rakennusliikkeet Alexia Invest sekä Alexia Rakennus.

Helmikuussa Esselströmien omistukseen siirtynyt, aiemmin B-EWG Center Oy -nimellä toiminut kodinkoneliike sai tammikuussa omistajanvaihdoksen myötä uuden nimen, Alexia Center. Lisäksi Esselströmit ovat laajentaneet merkittävästi uuden liikkeen tuote- ja palveluvalikoimaa.

– Meillä on tuotevalikoimassamme muun muassa painekyllästettyä lautaa ja lankkuja. Alexia Centerissä on myös myymälä, jossa myydään monipuolisesti erilaisia rakentamiseen liittyviä tuotteita sekä kodinkoneita, kuten pesukoneita ja jääkaappeja.

Rakentajille myymälä tarjoaa Esselströmien mukaan kattavan tuotevalikoiman rakentamisessa tarvittavia materiaaleja ja tarvikkeita. Hanne Esselström kertoo vastaavansa liikkeessä erityisesti sisustuspuolen palveluista.

– Esimerkiksi jos asiakas haluaa uudistaa keittiönsä, me hoidamme sekä suunnittelupuolen että itse keittiön rakentamisen.

Yksi merkittävä Alexia Centerin tarjoama palvelu on valmiiksi mittoihin sahatun tavaran myyminen. Toista samanlaista palvelua ei heidän mukaansa Pietarsaaressa tällä hetkellä ole.

– Meillä on käytössämme levysaha, jolla sahaamme esimerkiksi puupaloja ja levyjä. Käytännössä asiakas voi tulla liikkeeseemme ja kertoa, minkä kokoisen palan ja mistä materiaalista hän sen haluaa. Asiakas saa siis vain juuri sen kokoisen palan kun hän tarvitsee, ja se näkyy luonnollisesti myös hinnassa, kun ei tarvitse koko lautaa tai levyä ostaa, Stefan ja Hanne Esselström kertovat.

– Esimerkiksi jos asiakkaalla on keittiön kaapin hyllytaso rikkoontunut, riittää, että hän ottaa vain vanhasta hyllytasosta mitat. Niiden pohjalta saamme tehtyä asiakkalle samanlaisen hyllyn, jonka hän saa myös meiltä saman tien mukaansa, Stefan Esselström lisää.

Yrittäjäpariskunta kertoo panostavansa liikkeissään ennen kaikkea laatuun ja hyvään, nopeaan palveluun.

– Pienemmät tilaukset asiakas saa kyllä heti mukaansa. Myös isommatkin tilaukset pyritään saattamaan valmiiksi asiakkaalle jo seuraavaan päivään mennessä. Erikoistuotteiden osalta tuotetta voi joutua odottelemaan pidempään, mikäli sen joudumme muualta ensin tilaamaan.

Esselströmit sanovat, että valmiiksi mittoihin sahatun tavaran myyminen helpottaa paitsi asiakasta, on se myös ympäristöystävällinen teko. Myös liikkeessä käytössä olevat ja myytävät materiaalit he pyrkivät hankkimaan aina mahdollisimman läheltä.

– Koska asiakas usein haluaa ostaa vain jonkin mittaisen palan materiaalia, loppu materiaalista ei mene hukkaan, vaan se tulee myytyä taas pienempiä paloja tarvitseville asiakkaille. Kaikkein pienimmät jäännöspalat annamme esimerkiksi lastentarhan käyttöön, jolloin kaikki materiaali tulee mahdollisimman hyvin hyödynnettyä.

Alexia Centerin lisäksi pariskunnalla riittää töitä kahden rakennuspuolen yrityksen, Alexia Invest ja Alexia Rakennus -liikkeiden pyörittämisessä. Toiminnan laajentamista Alexia Centerillä eivät Esselströmit ole vielä miettineet.

– Vielä jokin aika sitten, aiemmin B-EWG Center Oy -nimeä kantavassa liikkeessä oli hyllyt tyhjillään, ja ajateltiin, että liike tulee kokonaan loppumaan. Siksi meille on tärkeintä tällä hetkellä, että vanhat asiakkaat löytävät tiensä takaisin liikkeeseen ja ansaitsemme heidän luottamuksensa. Onneksi moni heistä on jo tiensä takaisin löytänytkin, he iloitsevat.

ps@pietarsaarensanomat.fi

#