Paikallisuutiset

Edsevössä avattiin junioreille jalkapallokenttä - Kentän toivotaan houkuttelevan myös lähikuntien seuroja

PEDERSÖRE

Edsevössä vietettiin maanantai-iltana uuden jalkapallokentän avajaisia. Avajaistapahtumassa kentällä pelattiin myös ensimmäinen jalkapallo-ottelu, tyttöjen sarjapeliottelu, jossa toisiaan vastaan mittelivät paikallinen PeFF ja haapavesiläinen FC Folk.

Jalkapallokentän valmistuksesta on vastannut Kyläyhdistys Edsevö City ry, joka on viime vuosien aikana edistänyt kylän viihtyvyyttä muun muassa tekemällä Edsevöön uimarannan, jääkiekkokaukalon ja venelaiturin, josta jokivartta pitkin lähtevälle luontopolulle se on myös rakennuttanut siltoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt oli sitten jalkapallokentän vuoro, toteaa yhdistyksen sihteeriMarjo Pikkumäki, joka mainitsee, että kyseinen alue oli ollut useiden vuosien ajan sorakenttänä täysin käyttämätön.

Jalkapallokenttä-projekti käynnistyi kaksi vuotta sitten anomuksen tekemisellä Pedersören kunnalle. Yhdistys on kustantanut projektin toteutuksesta puolet omilla varoillaan, ja noin puolet rahoituksesta on tullut Pedersören kunnalta.

– Olemme todella kiitollisia Pedersören kunnalle, että he ovat lähteneet viime vuosien aikana olleisiin hankkeisiin, kuten nyt tähän jalkapallokenttä-projektiinkin, aina hyvin mukaan, sanoo yhdistyksen puheenjohtajaKeijo Mäkitalo.

Jalkapallokentän tekeminen aloitettiin keväällä 2018, jolloin sorakentälle saatiin multaa. Projektin etenemistä viivästytti kuitenkin silloisen kesän kovat helteet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Elokuun lopulla 2018 viimein pääsimme tasoittamaan mullan tiekarhulla ja rullasimme nurmet kentälle kahden päivän aikana talkoovoimin, kertoo Mäkitalo.

Mäkitalo ja Pikkumäki kiittelevät kyläläisten aktiivista osallistumista talkoisiin.

– Meillä oli hieno yhteishenki. Enimmillään paikalla saattoi olla useita kymmeniä kyläläisiä kentällä ruohoa rullaamassa, Mäkitalo kertoo.

– Erityinen kiitos on annettava kylän lapsille, jotka taisivat olla kaikkein ahkerimpia talkoolaisia, lisää Pikkumäki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Projekti tulee jatkumaan vielä muutaman vuoden ajan.

– Kesän aikana tulemme rakentamaan kaksi metrisen verkkoaidan jalkapallokentän ympärille. Vesiliittymän hankinta tulee olemaan taas syksyn hommia, sanoo Mäkitalo.

Tulevaisuudessa haaveissa on myös huoltorakennuksen, pukukoppien ja ilmoitustaulujen hankkiminen kentälle.

– Tämä edellyttää tietenkin sitä, että kenttää tullaan myös käyttämään. Toivommekin, että kenttää tulevat paikallisten lisäksi käyttämään myös muut lähikuntien seurat, Mäkitalo toteaa.

Entäpä, millaisia hankkeita yhdistyksellä on tiedossa jalkapallokenttä-projektin päätyttyä?

– Mielessämme on ollut jo pidemmän aikaa, että nuorisolle olisi hyvä saada kylään oma tila, jossa heillä on mahdollisuus ajanviettoon, sanoo Pikkumäki.

Samaa mieltä ovat avajaisiin osallistuneet, Edsevössä asuvatNoora Olkkonen (16) jaNico Olkkonen (14), jotka olivat mukana myös jalkapallokentän talkootöissä.

– Nuorisotalo olisi ihan unelmajuttu, toteaa Noora heti.

– Se on kyllä tosi tärkeää, että nuoria varten tehdään tällaisia asioita, jotta meillä on tekemistä eikä tarvitse lähteä aina kylältä kauas, sanoo Nico.

Pikkumäki toteaakin, että erilaisten aktiviteettimahdollisuuksien järjestäminen kylän lapsille ja nuorille on erityisen tärkeää siksi, että kaikilla olisi mahdollisuus harrastamiseen.

– Jos kylällä ei ole lapsille ja nuorille harrastusmahdollisuuksia, joutuvat vanhemmat usein kyyditsemään lapsia hyvin pitkiä matkoja harrastuksiin. Mikäli vanhemmat syystä tai toisesta eivät vie lapsiaan harrastamaan, jäävät nämä lapset usein sitten pleikkarin ääreen kotiin. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että kaikille kylän lapsille on tarjolla ympärivuotista harrastusmahdollisuutta, päättää Pikkumäki.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä