Paikallisuutiset

Masken-tontille frisbeegolfrata – tyhjästä alueesta väliaikainen aktiviteettipuisto Pietarsaareen

Kerrostalo Maskenista on jäljellä enää yksi lämmitystolppa ja muutama pihavalo. Loppukesästä laaja tontti palvelee frisbeegolfratana.
Kerrostalo Maskenista on jäljellä enää yksi lämmitystolppa ja muutama pihavalo. Loppukesästä laaja tontti palvelee frisbeegolfratana. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaari

Pietarsaaren kaupunki ja kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Ebba rakentavat frisbeegolfkentän entisen kerrostalo Maskenin tontille.

Radalle tulee yhdeksän koria ja kenttä valmistuu elokuussa. Kaupunki omistaa tontin ja luovuttaa sen väliaikaisesti julkiseen käyttöön. Kiinteistöosakeyhtiö Ebba vastaa laitteista ja asennuksesta, joiden arvioidaan maksavan 10 000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uusi asemakaava on tulossa muutaman vuoden kuluessa. On todennäköistä, että tontille tulee aivan uudentyylisiä uusia rakennuksia ja alueelle rakennetaan uusi katuverkosto. Tällä välin aluetta voidaan käyttää asukkaiden aktiviteettipuistona, sanoo kaupungingeodeettiAnders Blomqvist kaupungin tiedotteessa.

Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy:llä ei ole enää kytkentää tonttiin, mutta toimitusjohtaja Åsa Björkmanin mukaan rata valmistetaan heti varusteiden ollessa valmiina – ja kun ruoho on kasvanut riittävästi. Asennuksen tekee Pietarsaaren puusepänverstas.

– Rata ei ole ammattilaisrata, mutta toivottavasti frisbeegolfkenttä houkuttelee asukkaita pelaamaan hauskoja pelejä ja kuntoilemaan. Myös penkkejä on sijoitettu alueelle, jotta heittojen välissä voi levätä, Björkman sanoo tiedotteessa.

Masken purettiin täysin palvelleena viime talvena.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä