Paikallisuutiset

Anna-Maja Henriksson palaamassa tuttuun ministeritehtävään

– Sosiaalinen media on entistä keskeisempi, retoriikka on ehkä koventunut ja vihapuhetta on enemmän, vertailee tuleva oikeusministeri  Anna-Maja Henriksson (rkp) joitakin yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia kahdeksan vuoden takaiseen aikaan kun hän astui oikeusministeriön ovesta sisälle ensimmäisen kerran.
– Sosiaalinen media on entistä keskeisempi, retoriikka on ehkä koventunut ja vihapuhetta on enemmän, vertailee tuleva oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) joitakin yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia kahdeksan vuoden takaiseen aikaan kun hän astui oikeusministeriön ovesta sisälle ensimmäisen kerran. Kuva: Jukka Lehojärvi

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajasta Anna-Maja Henrikssonista on tulossa Antti Rinteen uuden hallituksen oikeusministeri. Pietarsaarelainen Henriksson toimi samassa tehtävässä myös vuosina 2011–2015 istuneessa Kataisen–Stubbin hallituksessa.

Henriksson kertoi hallitusohjelman julkistustilaisuudessa maanantaina Helsingissä lisäksi, että rkp ehdottaa puolueen toiseksi ministeriksi eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Thomas Blomqvistia. Tämän vastuulle tulisivat hallituksessa pohjoismainen yhteistyö ja tasa-arvoasiat.

Rkp saa Rinteen hallitukseen kaksi ministeriä kuten vasemmistoliittokin. Sdp saa seitsemän, keskusta viisi ja vihreät kolme ministeriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rkp ehti ensimmäisenä nimeämään ministeriehdokkaansa. Muut puolueet tekevät saman lähipäivien aikana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä