Paikallisuutiset

Kaikki asukkaat palanneet Pedersheimiin – palvelukodin peruskorjaus on valmis

Pedersöre

Pedersheimin palvelukodin peruskorjaus Pännäisissä on saatu päätökseen. Viimeiset evakossa Pietarsaaren Östanlidissa olleet asukkaat palasivat keskiviikkona uudistettuun Pedersheimiin.

Palvelukodin johtajaMarina Bock ja muu henkilökunta voivat julistaa syksystä 2017 lähtien vallinneen poikkeustilan päättyneeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Emme oikeistaan uskalla uskoa, että remontti on valmis. Tilanne on ollut rasittava, mutta olemme selvinneet, Marina Bock sanoo Pedersören kunnan tiedotteessa.

Osa asukkaista ja henkilökunnasta toimi väistötiloissa kahdessa osoitteessa Pietarsaaressa ja samalla dementiaosasto Alina ja puolet Selma-osastosta siirtyivät remontin edetessä paikasta toiseen Pedersheim-kiinteistössä.

Kiinteistö, jonka vanhin osa valmistui vuonna 1978, on peruskorjattu lähes kauttaaltaan.

Kiinteistön ilmastointijärjestelmä on uusittu, ja se mahdollistaa nykyään jäähdytyksen. Sähköjärjestelmäkin on uusittu ja asukkaiden huoneet on suunniteltu ja muokattu vastaamaan nykyisiä esteettömyysvaatimuksia. Kiinteistöön on asennettu uudet ikkunat, katto on lisäeristetty ja koko rakennuksessa on tehty pintaremontti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taloon on rakennettu tavaravastaanotto, ja kaikilla neljällä osastolla on uudet sisäänkäynnit.

Nygårdinkadulta on rakennettu alueelle uusi liittymä.

– Asukkaat, jotka saapuvat intervallihoitoon, voivat tulla Nygårdinkadun kautta, se on lähin tie Lilla Fridolf-osastolle, Bock sanoo.

Uusia pysäköintipaikkoja löytyy sekä kävijöille että henkilökunnalle. Kiinteistön ympärille on rakennettu päällystetty kävelyreitti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokonaispaikkamäärää on vähennetty 62:sta 60:een. Kahdesta entisestä asukashuoneesta on rakennettu uusi kuntosali, josta on suora pääsy sisäpihalle.

– Kuntosali on ahkerassa käytössä ja sitä pidetään tärkeänä, Bock sanoo.

Kuntosali voidaan helposti muuntaa päiväsaliksi tarpeen vaatiessa.

Tupaantuliaisia vietetään vasta syksyllä. Samalla juhlistetaan ensimmäisten asukkaiden muuttoa Pedersheimiin 40 vuotta sitten.

Tuolloin vietetään myös avoimien ovien päivää.

Muutoksia kunnostuksen jälkeen

Intervallihoitopaikat keskitetään Pedersheimiin. Niitä on yhteensä 17: Alina-dementiaosastolla on kaksi paikkaa ja Lilla Fridolf -intervalliyksiköllä on 15 paikkaa.

Esselundenin ja Purmohemmetin intervallipaikat poistuvat käytöstä 3. kesäkuuta.

Pitkäaikaishoidon käsite katoaa Pedersheimistä. Kesäkuun 1. päivästä alkaen Frida-osasto muuttuu tehostetun palvelun yksiköksi. Se tarkoittaa, että asukkaalla on vuokrasopimus pitkäaikaishoidon sopimuksen sijasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä