Paikallisuutiset

Ikäihmisille virkeyttä kävelyryhmissä

Ryhmät aloittavat toiminnan aluksi neljässä paikassa.

Gunvor Sarelin-Sjöblom, Tove Jansson, Solveig Granholm, Inger Gripenberg, Conny Englund ja Marja Eriksson kuuluvat Voimaa vanhuuteen-ohjelman Pietarsaaren ohjausryhmään..
Gunvor Sarelin-Sjöblom, Tove Jansson, Solveig Granholm, Inger Gripenberg, Conny Englund ja Marja Eriksson kuuluvat Voimaa vanhuuteen-ohjelman Pietarsaaren ohjausryhmään.. Kuva: Kimmo Rudnäs

Kimmo Rudnäs

Valtakunnallinen Voimaa vanhuuteen-terveysliikuntaohjelma käynnistyy perjantaina myös Pietarsaaressa. Ohjelma on suunnattu kotona asuville 75 vuotta ja vanhemmille seniorikansalaisille, joiden toimintakyky on jossain määrin heikentynyt. Sen tavoitteena on saada ikäihmiset ulos liikkumaan ja tutustumaan toisiinsa. Ryhmässä ikäihmiset saavat turvallista ulkoiluseuraa ja kynnys ulkoilemiseen alenee.

– Meillä on ollut samaan teemaan liittyen mm. tanssi-, kulttuuri- ja askartelutapahtumia. Olemme jo pitemmän ajan miettineet näitä 75+ -vuotiaiden kävelyryhmiä, jotta voisimme aktivoida heitä liikkumaan ja olemaan kanssakäymisissä muiden ikäihmisten kanssa, kertoo erityisliikunnanohjaajaMarja Eriksson Pietarsaaren ohjausryhmästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjelma Pietarsaaressa aloitetaan neljällä ryhmällä, jotka joka perjantai kokoontuvat tietyssä paikassa ja kävelevät pienen lenkin lähialueella. Kokoontumispaikkoina ovat Villa Hannus keskustassa, Länsinummentori, Seurakuntakeskus ja vesitorni Myllymäellä.

– Jos alueilla asuu joku halukas vetämään näitä ryhmiä, voi hän mieluusti ilmoittautua. Ja tokihan vetäjiä voi olla useampiakin, ettei tarvitse sitoutua joka perjantaiksi, sanoo Heinätorikeskuksen toiminnanjohtajaInger Gripenberg.

Kävelylenkit ovat tasan niin pitkiä kuin ryhmäläiset haluavat. Lenkin kohteena voi hyvin olla jokin lähipaikka.

– Kävely voi vallan mainiosti suuntautua vaikka läheiseen kahvilaan, mainitsee Eriksson.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Voisimme antaa ryhmänvetäjille vinkkejä, mitä kaupungissa tapahtuu ja missä. Seniorin olisi suotavaa houkutella myös kaveri mukaan, jotta tieto tästä mahdollisuudesta leviäisi laajemminkin, Gripenberg lisää.

Kävelyryhmät 75+ aloittavat tulevana perjantaina ja kokoontuvat omilla alueillaan kello 10.00.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä