Paikallisuutiset

Katso video! Pietarsaaren kuutti ei vielä suostu syömään, mutta elpyminen jatkuu villieläinsairaalassa

Vieroitusikäinen Itämeren norpan poikanen elpyy Korkeasaaressa hyvää vauhtia. Olosuhteisiin nähden se on reippaan oloinen, villieläinsairaalasta kerrotaan.

Emonsa vierottama Itämeren norpan poikanen löydettiin alkuviikosta Skutnäsin rannalta. Nyt kuutti  elpyy seikkailustaan Korkeasaaren villieläinsairaalassa.
Emonsa vierottama Itämeren norpan poikanen löydettiin alkuviikosta Skutnäsin rannalta. Nyt kuutti elpyy seikkailustaan Korkeasaaren villieläinsairaalassa. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Skutnäsistä rannalta löytyi keskiviikkona 15.5. kello 12 aikaan kuutti, joka lähti paikallisten eläinystävien nopean toiminnan ansiosta kohti Korkeasaarta heti samana päivänä iltapäiväkahdelta. Villieläinsairaalassa se pääsi uiskentelemaan omaan pieneen kahluualtaaseen, jossa on viitisentoista senttiä vettä. PS soitti kuulumiset torstaina iltapäivällä.

– Pietarsaaren kuutti on olosuhteisiin nähden tällä hetkellä reippaan oloinen, mutta toki sitä ujostuttaa uudessa paikassa. Ihmisten läsnäolosta se stressaantuu silmin nähden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Painoa sillä on tällä hetkellä vain 6.25 kiloa eikä se ole suostunut syömään mitään. Kuuttia pidetään nestemäisellä ravinnolla, jota annetaan suun kautta kahdesti päivässä. Ruokkimisessa pitää olla hyvät otteet ja hanskat kädessä ettei se pääse puremaan. Kun paino lisääntyy, se piristyy ja alkaa syödä itse, luottaa eläintenhoitajaLaura Pulli Korkeasaaren villieläinsairaalasta.

Katso videolta miten Pietarsaaren kuutin matka alkoi kohti Korkeasaaren villieläinsairaalaa:

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Video: Pirkko Högkulla

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyse on emon vierottamasta kuutista, jota kalaonnikaan ei potkaissut. Ilman ravintoa se pääsi laihtumaan. Veden kylmyydeltä eristävää rasvaa ei siis ollut kertynyt tarpeeksi ympärille, minkä vuoksi se ei halunnut mennä veteen, jossa ruokaa olisi ollut tarjolla.

Villieläinsairaalassa on tällä hetkellä kolme muutakin kuuttia.

– Harmaahylkeen kuutteja tulee kahdesta kuuteen joka kevät. Norppia tulee harvemmin, yksi joka toinen vuosi - nyt on peräti kaksi, Laura Pulli huomauttaa.

Pelastusoperaatio käynnistyi kun eläinvauvelin kohtalosta huolissaan olevat ihmiset soittivat poliisille, joka puolestaan otti yhteyttä seudun löytöeläinpalveluista vastaavalle Saija Sillanpäälle Tuhnulan koirahoitolaan. Hän kävi hakemassa kuutin Skutnäsin rannalta ja otti edelleen yhteyttä SEY:n eläinsuojeluneuvojaanTeija Löfholmiin, joka on myös Pietarsaarenseudun eläinystävien puheenjohtaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pikaisen konsultoinnin jälkeen Korkeasaaren villieläinsairaalaväen kanssa lähdin kuljettamaan kuuttia koiran kuljetuskopissa saamieni ohjeiden mukaan peitettynä ja kosteisiin pyyhkeisiin käärittynä. Matka meni hyvin. Minun ei tarvinnut ajaa Helsinkiin asti, sillä Ikaalisissa tapasin eläinsuojelukollegan, joka sattumoisin oli lähtemässä hakemaan Korkeasaaren villieläinsairaalasta laulujoutsenta vapautettavaksi, kertoo Teija Löfholm.

– Olen ollut monenlaisten eläinten kanssa tekemisessä vuosien varrella, mutta kuuttikyytiin pääsin ensimmäistä kertaa, hän naurahtaa.

Juttua muutettu 17.5. 8:35. Kuutti löytyi keskiviikkona 15.5. kello 12. Sen löysi koiraansa ulkoiluttamassa ollut henkilö - tai tarkkaan ottaen hänen koiransa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä