Paikallisuutiset

Campus Allegron väki harjoitteli evakuointia – kortteli tyhjeni muutamassa minuutissa. Katso video!

Parisen sataa kampuslaista siirtyi hyvässä järjestyksessä torille, kun Pietarsaaressa harjoiteltiin laajan kiinteistön evakuointia.
Parisen sataa kampuslaista siirtyi hyvässä järjestyksessä torille, kun Pietarsaaressa harjoiteltiin laajan kiinteistön evakuointia. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren Campus Allegro -kortteli tyhjeni ihmisistä torstaina iltapäivällä sutjakkaasti, kun palohälyttimet pärähtivät soimaan. Kyseessä oli kiinteistökompleksin evakuointiharjoitus, eli tuli ei ollut missään irti.

Parisen sataa kampuslaista kouluista ja yrityksistä kerääntyi rauhallisesti jaloittelemaan aurinkoiselle torille. Riittävä määrä talon väkeä oli saanut tiedon ja toimintaohjeet harjoituksesta etukäteen, joten minkäänlaista levottomuutta ei esiintynyt.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelastushenkilöstöä paikalle ei saapunut, sen sijaan palotarkastajaAri Halminen tarkkailijan roolissa.

– Näitä harjoituksia voi tällaisiin suhteellisen kompleksisiin rakennuksiin tehdä monella tavalla. Tästä oli nyt ennakkoon ilmoitettu ja huomioliiveillä varustetut vastuuhenkilöt oli nimetty. Tarkkailin lähinnä aikoja, poistumisia, hälytyksen lähtemistä, muun muassa.

Halmisen mielestä evakuointi olisi näin sujuessaan toiminut myös tositilanteessa hyvin. Korjattavaa kirjautui lähinnä tekniseltä puolelta: pyörimään lähti väärä kuulutusnauha, eivätkä viestit kuuluneet kiinteistön joka kolkkaan.

– Tällainen harjoitus pitäisi toteuttaa vähintään kerran vuodessa. Mutta kun täälläkin on oppilaitoksia, joissa opiskelijat vaihtuvat, hyvä lähtökohta olisi harjoitella pari kertaa vuodessa, syksyin keväin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samassa keskeisessä korttelissa ahertavat Pietarsaaren Sanomien työntekijät suorittivat myös pienen happihyppelyn harjoituksen kunniaksi. Komento takaisin kävi noin vartin päästä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä