Paikallisuutiset

Katso video: Kuutti löytyi Skutnäsistä tiistaina - matkalla jo Korkeasaareen: "Oli vähän vihainen".

Emonsa vierottama Itämeren norpan poikanen löydettiin alkuviikosta Skutnäsin rannalta. Nyt kuutti  elpyy seikkailustaan Korkeasaaren villieläinsairaalassa.
Emonsa vierottama Itämeren norpan poikanen löydettiin alkuviikosta Skutnäsin rannalta. Nyt kuutti elpyy seikkailustaan Korkeasaaren villieläinsairaalassa. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Skutnäsistä löytyi tiistaina illalla kuutti, joka lähti paikallisten eläinystävien nopean toiminnan ansiosta kohti Korkeasaarta jo keskiviikkona iltapäiväkahdelta. Pelastusoperaatio käynnistyi kun eläinvauvelin kohtalosta huolissaan olevat ihmiset soittivat poliisille, joka puolestaan otti yhteyttä seudun löytöeläinpalveluista vastaavalleSaija Sillanpäälle Tuhnulan koirahoitolaan.

Katso miten kuutin matka Korkeasaareen alkoi!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Video: Pirkko Högkulla

– Onneksi kyse on pienestä, 4-5 kiloa painavasta kuutista, joka oli helppo saada kiinni. Kiinnioton hetkellä se oli vähän vihainen ja yritti purra kun laitoin pantaa kaulaan, mutta ehdin väistää, Sillanpää kertoo.

– Kiinnioton jälkeenkin se oli luonnollisesti stressaantuneen oloinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pikkuinen pääsi Sillanpään pakettiauton takatilassa sijaitsevan suuren häkin turvaisaan suojaan. Kun oli varmistunut, että kuutti on tervetullut Korkeasaareen, se siirrettiin aikaa hukkaamatta toiseen tilavaan kuljetuskoppiin ja pietarsaarelaisen Teija Löfholmin autoon. Löfholm lähti saman tien taittamaan matkaa kohti Korkeasaarta.

– Minun ei tarvitse ajaa Helsinkiin asti, sillä Eläinten pelastusringin väkeä lähti heti tulemaan etelän suunnasta vastaan. Kohtaamme sovitussa paikassa ja kuutti vaihtaa kyytiä, Löfholm kertoo.

Korkeasaaresta saatujen ohjeiden mukaan kuutille ei voi tarjota syötävää eikä juotavaa, vaan nesteytys tehdään sitten perillä eläintarhassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä