Paikallisuutiset

Pietarsaaren vasemmistolaisilla iloa ja pettymystä samaan aikaan: katso video!

Ei vieläkään kansanedustajaa omasta vaalipiiristä - mutta puolueen tulokseen ja omaan vaalityöhön Lisen Sundqvist ja Sauli Isokoski ovat tyytyväisiä.
Ei vieläkään kansanedustajaa omasta vaalipiiristä - mutta puolueen tulokseen ja omaan vaalityöhön Lisen Sundqvist ja Sauli Isokoski ovat tyytyväisiä. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren vasemmistoliiton valvojaiset käynnistyivät pienessä mutta tiiviissä porukassa paikallisessa ravintolassa. Ennakkoäänten lupailema puolueen selvä paikkamäärän lisäys innoitti aplodeihin, mutta oman vaalipiirin tilanne ei hurraahuutoja aiheuttanut.

Vaasan vaalipiirissä ei edelleenkään nähdä vasemmistoliiton kansanedustajaa.

– Tottakai se on pettymys, koska sitä paikkaa nimenomaan tavoiteltiin. Mutta valtakunnallisesti tulos on tässä vaiheessa aivan loistava ja osoittaa, että upeaa vaalityötä on tehty kautta maan, ehdokasSauli Isokoski tuumi ääntenlaskennan alkuvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Videolla ehdokkaat bongailevat valtakunnallisia läpimenijöitä:

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Hän ja toinen pietarsaarelainen puolueen ehdokas Lisen Sundqvist kehuvat omaa kampanjointiaan, jota he tekivät hyvin pitkälti yhteistyössä.

– Tästä jäi tosi hyvä, positiivinen maku. Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä ja olemme saaneet keskustella tärkeistä asioista. Ihan hyvillä mielin jatkan tätä poliittista työtä, Sundqvist sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa, Isokoskelle yritys oli toinen.

Ääntenlaskennan lähestyessä loppuaan Isokosken äänisaalis oli noussut yli 750:n, ja Sundqvist oli kerännyt lähemmäs 500 ääntä.

Valtakunnallisessa tuloksessa Sauli Isokosken huomio kiinnittyi keskustan romahtamiseen. Siihen hän löytää myös syyt.

– Tässä näkyy se, että puheenjohtaja Sipilä on pääministerinä leikannut pienituloisilta ja lähtenyt härkkimään vähän liian paljon työmarkkina-asioihin, jotka minun mielestäni pitää tehdä kolmikannan kautta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä