Paikallisuutiset

Pietarsaaren RSA-messut käyntiin: "Täältä saa ajatuksia ja tietoa, jos on itse aktiivinen". Katso video homekoirasta työssään!

Rakentamisen, sisustamisen ja asumisen RSA-messut käynnistyivät Pietarsaaren Rettig Sport Centerissä lauantaina.

Avauspäivänä kävijöitä riitti tasaisesti, vaikka varsinaisesta yleisöryntäyksestä ei voitukaan puhua.

Messujen sisältö kiinnostaa hieman kauempanakin kuin talousalueen sisällä. Marinkaisista kotoisin olevatHelena jaMarkku Korvela olivat tyytyväisiä päivän antiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ihan mielenkiintoista on käydä tällaisilla messuilla, näillä saa aina uusia ajatuksia, Helena Korvela kertoi.

– Tarjontaa täällä on aivan riittävästi, emme odottaneetkaan tämän mittavampaa tapahtumaa. Messuilta saa ongittua hyvin tietoa, varsinkin jos on itse aktiivinen ja kiinnostunut. Sitä se vähän vaatiin, Markku Korvela sanoi.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Kalajokisen Wesain Oy:n kaupallinen johtajaSami Alakotila oli niin ikään tyytyväinen avauspäivään. Väkimäärä jäi ehkä erinomaisen kevätsäänkin takia hieman odotetusta, mutta keskusteluja potentiaalisten asiakkaiden kanssa riitti hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uskon, että tulostakin tulee. Kukaanhan ei laita messuilla nimeään kauppakirjaan, mutta nämä poikivat sitten yleensä jatkoa muutaman viikon päästä.

Wesain rakentaa loma-asuntoja pääasiassa Kalajokiseudulle ja siitä noin 100 kilometrin säteellä kaikkiin ilmansuuntiin.

Kauppa on tämän vuoden puolella käynyt Alakotilan mukaan hyvin.

– Olemme nyt noin pari kuukautta edellä myyntiaikataulun tavoitteista. Viime vuonna asuntokaupasta puhuttiin hyvin negatiiviseen sävyyn, ja se ehkä hillitsi ihmisten ostohaluja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Aina kun tulee vähän matalampi vuosi asuntokaupan alalla, kuten 2018 oli, niin syntyy ostopatoutumaa. Ihmisillä on kuitenkin tarve vaihtaa asuntoa monesta syystä. Nyt on rohkaistuttu taas ostamaan, Sami Alakotila kertoi.

Yrityksellä riittää nyt töitä. Noin 50 asuntoa on työn alla, ja Alakotila arvioi, että kesällä lähtee liikkeelle sama määrä projekteja.

Yleisöä kiinnosti messutapahtumista paitsi pitkälle venynyt vaalipaneeli, myös erityisesti homekoiranäytös.

Kärsämäellä ja Varpaisjärvellä Pääkön Homekoirat -yritystä pyörittäväRiitta Pääkkö oli paikalla kahden labradorinnoutajansa kanssa.

Yleisökin pääsi kokeilemaan homekoiran taitoja sekoittamalla testipurkkeja keskenään. Koiran kuonoa ei onnistuttu huijaamaan – hometta sisältävä purkki löytyi aina varmuudella, vaikka tarjolla olisi ollut peruskoiraa kiinnostavampiakin hajuja.

– Koira on koulutettu niin, että se tietää saavansa palkinnon vain homeen merkkaamisesta, Riitta Pääkkö kertoi.

Hän on kouluttanut koiransa itse. Jos talon rakenteissa epäillään olevan hometta, koirapartio tulee halvemmaksi ja helpommaksi kuin rakenteiden summittainen purkaminen tai reikien teko sinne tänne.

– Jos kyseessä on home, koira merkitsee paikan, mistä sitä tulee vahvimmin. On suotta porata koko talo reikiä täyteen.

Millaista sitten on homekoiran kanssa kyläily, jos tämä kiinnostuukin yllättäen jostain nurkasta?

– Minä sanon pojille, että annetaanpa olla ja pötkötellään rauhassa, nyt ei olla töissä, Riitta Pääkkö naurahtaa.

RSA-messut jatkuvat huomenna sunnuntaina, jolloin muun muassa ratkeaa kaupungin kaunein olohuone -yleisöäänestyksen voitto.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä