Paikallisuutiset

Hyvinvointikeskus avaa ovensa: Uudessakaarlepyyssä terveyskeskus uusittiin kokonaan, ja nimikin vaihtui samalla

Puolentoista vuoden rakennustöiden jälkeen Uudenkaarlepyyn uusi hyvinvointikeskus on nyt vihitty käyttöön.

Remontin valmistumisjuhlaa vietettiin keskiviikkona. Sen päätteeksi ovet avattiin kaupunkilaisten tutustumista varten.

Muutto upouusiin tiloihin on vielä kesken, joten vastaanotot avautuvat yleisölle vasta ensi maanantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyseessä oli vanhojen tilojen peruskorjaus, mutta käytännössä kaikki entisen terveyskeskuksen tilat on rakennettu uusiksi.

"Hyvissä tiloissa toimintaa voi suunnitella parhaalla mahdollisella tavalla. Ja ne ilmentävät myös tulevaisuuden uskoa." Pia-Maria Sjöström johtava lääkäri

– Oikeastaan vain kantavat palkit ovat jäljellä entisestä. Lisää neliöitä ei rakennettu, mutta tilat on järjestetty täysin uudelleen, kertoo osastonhoitajaCamilla Björklund. Hän on osallistunut merkittävällä panoksella uuden keskuksen suunnitteluun.

Terveyskeskus muutti samalla nimensä hyvinvointikeskukseksi. Lääkärien ja hoitajien lisäksi tiloissa työskentelevät sosiaalityöntekijät, fysioterapeutit ja psykologi – vain kotisairaanhoidon henkilökunta työskentelee muualla.

– Olemme satsanneet uusiin ryhmähuoneisiin, joissa on mahdollisuus moniammatillisiin kokoontumisiin. Muuten saamme takaisin toiminnot, jotka ovat olleet hajasijoitettuina muualle remontin ajan, Björklund kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 1978 rakennetussa terveyskeskuksessa kärsittiin sisäilmaongelmista vuosia. Varsinaisia peruskorjauksia ei tehty kertaakaan.

Rakennuksen perustukset olivat myös huonossa kunnossa, joten nekin päätettiin vaihtaa.

Tämä nosti remontin hintaa ja pidensi rakennusaikaa, mutta oli ehdottomasti tarpeen. Hankkeen kustannukset ovat noin 3,2 miljoonaa euroa.

Samalla hyvinvointikeskukseen on saatu uusi sisäänkäynti, jota kaikki siellä asioivat tulevat jatkossa käyttämään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun vanha sairaalarakennuksen osa vierestä puretaan, mahdollistuu samalla autolla ajo ovelle asti, ja pystymme järjestämään myös invapysäköinnin oven läheisyyteen, Camilla Björklund sanoo.

Vihkiäisjuhlassa puhunut Pietarsaaren seudun sote-alueen johtava lääkäriPia-Maria Sjöström muistutti, että tärkeintä hoidossa on osaava henkilökunta, mutta terveiden seinien merkitystä työn onnistumiselle ei voi väheksyä.

– Hyvissä tiloissa toimintaa voi suunnitella parhaalla mahdollisella tavalla. Ja ne ilmentävät myös tulevaisuuden uskoa. Muutoksia tulee varmasti, tavalla tai toisella, soten kanssa tai ilman.

– Kehitys kulkee kohti lisääntyvää tiimityötä, eikä kaikki hoito enää tapahdu lääkäriajalla. Lähitulevaisuudessa tulemme saamaan myöskin enemmän digitaalisia ratkaisuja. Kuten Uudessakaarlepyyssä on jo kauan tiedetty, sosiaali- ja terveystyön on integroiduttava toimiakseen, Sjöström sanoi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä