torstai 2.7.2020 | 09:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kolme päivää juniorijääkiekkoa Pietarsaaressa

Kimmo Rudnäs
Pe 5.4.2019 klo 13:44

Jeppis Hockey Juniorit isännöi tällä kertaa maan suomenruotsalaisten ja kaksikielisten jääkiekkojoukkueiden Kiekkokarnevaali-turnausta jäähalli Kristallissa. Pääasiallinen ikäluokka on vuonna 2005-syntyneet, mutta mukana on myös vuotta nuorempia pelaajia. Turnaukseen on saapunut 190 pelaajaa kaikkiaan 13 eri seurasta akselilla Kokkola–Porvoo–Ahvenanmaa. Pietarsaaressa vietetään samalla kiekkotapahtuman 20-vuotisjuhlaa.

Karnevaaliin eivät seurat lähetä joukkueita, vaan yksittäisiä pelaajia. Järjestäjäseura Jeppis Hockey Junioreiden puheenjohtaja Sofia Wingren kertoo, että turnaus pelataan sekajoukkuein. Niitä on yhteensä 12 ja ne ovat saaneet nimensä NHL-joukkueilta. Tunnetuin karnevaaliturnauksesta kuuluisuuteen noussut pelaaja on Leo Komarov.

– Eri joukkueiden valmentajat valitsevat pelaajat taitotason mukaan eri joukkueisiin, jotta joukkueista tulisi mahdollisimman tasaväkisiä. Päätöspäivänä sunnuntaina pelataan sijoitusottelut ja valitaan turnauksen All Stars-joukkue, joka osallistuu myöhemmin kovatasoiseen junioriturnaukseen.

Kolmepäiväisen turnauksen järjestäminen vaatii järjestäjäseuralta paljon talkooapua.

– Omien pelaajiemme vanhemmat ovat talkoissa mukana, koska tekemistä riittää paljon kaukalon ulkopuolella. Arvioisin hallissa työskentelevän ei tehtävissä toistasataa talkoolaista, Wingren laskee.

Jeppis Hockeyn juniorit irtaantuivat emoseurastaan kolme vuotta sitten ja se osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

– Toiminta on kasvanut siitä lähtien mukavasti ja sen painopiste on ollut kaikkein pienimmissä pelaajissa. Ikäluokat eivät junioreissa ole niin suuria, joten teemme hyvää yhteistyötä etenkin Hermeksen, mutta myös Lepplaxin, MuIK:n ja Puckenin kanssa. Pienimmissä, eli F- ja G-junioreissa meillä pyörii lisäksi Närpiöstä Kokkolaan ulottuva seudun Rannikkoliiga, Wingren jatkaa.

Turnauksen ristiinkarsinnat, neljännesvälierät ja välierät pelataan lauantaina.

#