torstai 2.7.2020 | 08:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jaro Junioreille uusi vetäjä: Michael Östman valmis haasteeseen

Kimmo Rudnäs
Pe 5.4.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viimeiset vuodet Ekorosk Oy:n toimitusjohtajana työskennellyt Michael Östman valittiin Jaron Junioreiden uudeksi puheenjohtajaksi. Juniorijalkapalloon keskittyvä yhdistys on ollut ilman puheenjohtajaa viimeiset kolme kuukautta, mutta nyt paikka on täytetty. Aivan outoon tehtävään Östman ei suinkaan tarttunut.

– Olen toiminut jo vuosia kahden eri ikäryhmän valmentajana, lähinnä siksi, että oma jälkikasvuni pelaa näissä joukkueissa. Vuonna 2008 syntyneitä olen valmentanut viisi ja vuonna 2012 syntyneitä kolme vuotta. Toisaalta minulla on nyt mahdollisuus tutustua Jaro Junioreiden toimintaan aivan uudesta näkökulmasta.

Östman on istunut teinipojasta asti yhdistysten hallituksissa, joten päätöksenteko on hänelle tuttua. Jaro Juniorit on yhdistyksenä hyvässä kunnossa ja täyttää perimmäisen tarkoituksensa hyvin. Toiminnassa on mukana reippaasti yli 300 lasta ja nuorta.

– Tämän laatuiselle kasvattajaseuralle on selkeä sosiaalinen tilaus. Tavoitteena on aina ollut tarjota lapsille mielekäs ja terveellinen harrastus, oppia yhdessä tekemisen taitoa ja toki myös antaa mahdollisuuden kehittyä pelaajina omaan tahtiin.

Jaron junioriputki on tuottanut maailmalle jatkuvasti laadukkaita pelaajia. Se ei olisi verrattain pienelle seuralle mahdollista ilman pyyteetöntä talkootyötä.

– Pelaajamäärään suhteutettuna on Jaro pystynyt pitämään junioripelaajansa aina vanhimpiin ikäluokkiin saakka, joten hyvää työtä on tehty. Toki on koko ajan mietittävä, miten toimintaa ja sen jatkuvuutta voisi edelleen kehittää. Lähinnä siten, että pystymme pitämään tarpeeksi suuren massan pelaajia seurassamme.

#