Urheilu

Kotikilpailuista menestystä Jeppis Badmintonille – Emranin perhe pääroolissa

Paikallinen sulkapalloseura Jeppis Badminton menestyi erinomaisesti viime viikonvaihteessa järjestämissään Pohjanmaan aluekilpailuissa. Seuralla oli pelaajia yhdeksän eri sarjan loppuottelussa ja niistä kotiin jäi kahdeksan voittoa. Kilpailussa oli kaikkiaan 140 osanottajaa.

– Pohjanmaan alueella pelataan vuosittain kahdeksan isompaa kilpailua, joista Pietarsaaren kilpailu on ollut osanottajamäärältään suurin. Ilahduttavaa on, että kilpailuissa oli pelaajia Pietarsaaren lähialueelta, vaikka he eivät mihinkään seuraan kuulukaan, sanoo JeBa:n valmentajaMohammad Emran.

Emranin perhe oli kilpailuissa suuressa roolissa. Nuorten maajoukkuepelaajaSafin Emran (16) otti tuplamestaruuden kaksin- ja nelinpelissä korkeimmassa A-sarjassa.Zafir Emran (14) taas saavutti tuplat aikuisten nelinpelistä, junioreiden nelinpelistä sekä hopeaa aikuisten kaksinpelistä. Perheen junioriShuzon Emran (7) puolestaan voitti junioreiden A-sarjan yhdessä isoveljensä Zafirin parina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lukion ensimmäisellä luokalla opiskelevalle Safinille kausin on ollut haastava. Opiskelun ohessa oli saatava tarpeellinen tuntimäärä harjoittelussa täyteen, ettei tulisi takapakkia. Normiviikolla kun on 8-9 harjoitusta, joista osa muuta kuin pelaamista.

– No, viulunsoittaminen oli jätettävä tauolle, koska tunnit eivät olisi riittäneet. Muuten opiskeluun ja harjoitteluun on löytynyt hyvä tasapaino, Safin kertoo.

Ikäluokkansa SM-hopeamitalistilla ja kakkosrankatulla on tavoitteena raivata tiensä 30 parhaan aikuispelaajan joukkoon Suomessa. Tällä hetkellä Safin on siinä rajoilla. Nuorukainen on myös ehdolla U19-junioreiden MM-kisoihin, jos ei tänä vuonna niin ainakin ensi vuonna.

– Se vaatisi Euroopan kisojen kiertämistä, eikä minulla ole tällä kaudella takana niitä kuin yksi. Mutta jos kutsu käy, niin toki menen. Kesällä on vielä edessä kaksi maajoukkueleiriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samantasoisen sparrauskaverin löytäminen on pienessä seurassa vaikeaa. Silloin on isä-Mohammadin mukaan käytettävä luovuutta.

– Välillä pelaamme kolmestaan Safinia vastaan, Mohammad naurahtaa.

Pikkuveli Zafir urakoi viikonvaihteessa neljässä eri sarjassa, joista kolmessa hän oli finaalissa

– Kausi on mennyt hyvin. Edessä on vielä kaksi kilpailua ja tavoitteena on pärjätä niissä hyvin. Tällä kaudella nousin kaksinpelissä ikäluokkani A-sarjaan ja tarkoitus olisi myös pysyä siellä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mohammad sai kutsun osallistua Suomen Sulkapalloliiton huippuvalmentajakoulutukseen.

– Kahden vuoden aikana on kuusi jaksoa, joissa valmentajina ovat Anu Nieminen sekä hänen lisäkseen vierailevia huippuvalmentajien ulkomailta. Pienellä seuralla ei ole voimavaroja palkata valmentajaa erikseen, vaan kaikki on tehtävä itse.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä