sunnuntai 26.5.2019 | 05:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

95 vaarassa menettää työnsä Fenniassa - konttorit myös Pietarsaaressa

Äskettäin Folksamin kanssa yhdistynyt Fennia aloittaa yt-neuvottelut.

Pietarsaaren Sanomat+
Pe 1.3.2019 klo 14:33 [päivitetty pe 14:33]

Fennia käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat vahinkovakuuttamisen liiketoimintojen henkilöstöä eli noin kaikkiaan 1150 työntekijää. Työpaikkansa on vaarassa menettää yhteensä jopa 95 henkilöä.

Pietarsaaressa on sekä Fennialla että Folksamilla konttorit.

Fennia perustelee vähennyksiä vahinkovakuuttamisen liiketoimintojen uudelleenorganisoinnilla, päällekkäisyyksistä luopumisella ja toimintamallien yhtenäistämisellä.

Tarkoituksena on kesäkuuhun mennessä yhdistää vahinkovakuuttamisen toiminnot, mm. etsiä synergiaetuja ja yhdistää yhteisiä toimitiloja. Samalla tarkastellaan toimitila- ja it-järjestelmätehokkuutta.

Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja Liisa Halmeen mukaan yhtiön henkilöstö on tyrmistynyt toimintatavasta.

– Väkeä on hirvittävä kiire vähentää, vaikka yhdistyminen aiheuttaa paljon työtä ja vaatii varmasti kaikkia käsipareja.

Halme sanoo tuomitsevansa Fennian tavan hoitaa fuusiota.

– Henkilöstö ja sen edustajat on sivuutettu tulevaisuuden suunnittelussa eikä henkilöstön edustajia ole huolittu fuusiota valmisteleviin työryhmiin pyynnöistä huolimatta. Onnistunut fuusio tarvitsee henkilöstön taakseen. Yhtiön ylenkatse henkilöstöä ja henkilöstön edustajia kohtaan on vertaansa vailla, Liisa Halme toteaa.

Taustalla on Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian yrityskauppa Folksam Vahinkovakuutus Oy:n (nyk. Fennia Vahinkovakuutus Oy) ostosta. Yhtiöiden sulautumisprosessi käynnistyi 27.11.2018 kaupan vahvistumisen myötä.

#