Paikallisuutiset

FantaSea ei innosta yrittämään: Yksikään yrittäjä ei tässä vaiheessa halua vetää sen enempää maauimalaa kuin suunnitteilla olevaa leirintäaluettakaan

FantaSean perusti Vanha Satama Oy 1980-luvun lopulla. Seuraavalla vuosikymmenellä se siirtyi kaupungin hoitoon velkoineen, joita oli 10 miljoonaa markkaa.
FantaSean perusti Vanha Satama Oy 1980-luvun lopulla. Seuraavalla vuosikymmenellä se siirtyi kaupungin hoitoon velkoineen, joita oli 10 miljoonaa markkaa. Kuva: Arkisto

Pietarsaari

Kaupunki on hakenut yrittäjää omistamalleen FantaSea -maauimalalle ja sen välittömään läheisyyteen rakennettavalle leirintäalueelle. Ainuttakaan yhteydenottoa ei tullut määräaikaan mennessä. Määräaika umpeutui 11. helmikuuta. Olematon mielenkiinto on hienoinen pettymys tekniselle johtajalleRune Hagströmille.

– Oma odotusarvoni oli, että kyllä joku yhteydenotto tulee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisaalta tilanne ei ole suuri yllätyskään, sillä tiedossa on, että liikevaihdollisesti toiminta ei ole kovin suurta ainakaan ennen kuin leirintäalue saadaan pyörimään.

– Lupa leirintäaluetoiminnan harjoittamiseen saataneen kevään aikana. Käytännössä alueella voisi yöpyä asuntovaunuissa ja -autoissa. Huoltorakennus kuitenkin puuttuu sekä vesi/viemärivedot. Huoltorakennuksen rakennustyöt voidaan käynnistää keväällä, mutta valmista olisi joka tapauksessa vasta syksyllä. Leirintäalue-etua ei siis ehdi tulla tälle kesälle, Hagström toteaa.

Uimalalle pyritään Hagströmin mukaan löytämään sopiva konsepti, jotta se pystytään avaamaan kesäksi.

– Ehkä kaupunki tai sen omistama yhtiö voisi pyörittää FantaSeata tämän kesän yli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupunki haki yrittäjää FantaSean maauimalalle ja sen alueelle rakennettavalle leirintäalueelle vuosiksi 2019 – 2028. Tarkoituksena on rakentaa ja rakennuttaa kiinteistölle korkeatasoinen leirintäalue. Alueen asemakaava sallii majoittumis- ja matkailurakentamisen sekä leirintäaluetoiminnan. Alustavien luonnoksien mukaan alueelle tulee noin 45 asuntovaunu-/autopaikkaa sekä useampia mökkejä myös ympärivuotiseen käyttöön. Leirintäalueen toteuttaminen käynnistyisi keväällä 2019 huoltorakennuksen ja asuntovaunu-/autopaikkojen rakentamisella, jonka jälkeen on tarkoitus toteuttaa majoittumisrakennukset määrärahojen myöntämisen sallimissa puitteissa.

Viimeiset 11 vuotta toiminta on ollut yrittäjävetoista. Sitä ennen paikasta vastasi kaupungin liikuntatoimi. Tuolloin uimahalli oli kiinni kun FantaSea oli auki ja työntekijät muuttivat kesäksi FantaSean puolelle.

Puiston perusti 1980-luvun lopussa Vanha Satama Oy, mutta 1990-luvun alkupuolella se siirtyi yritykseltä kaupungin haltuun velkoineen, joita oli 10 miljoonaa markkaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä