Paikallisuutiset

Pietarsaarelaiset innokkaimpia vastaajia vetovoimakyselyssä – toistatuhatta mielipidettä puntariin

Vetovoimatekijöistä oltiin kaikkein kiinnostuneimpia Pietarsaaressa. Kyselytutkimus sai kaupunkilaiset liikkeelle.
Vetovoimatekijöistä oltiin kaikkein kiinnostuneimpia Pietarsaaressa. Kyselytutkimus sai kaupunkilaiset liikkeelle. Kuva: Mika Hopiavuori

Pietarsaari keräsi eniten vastauksia alueellisten kaupunkien vetovoimaa koskevassa kyselyssä. 1 164 asukasta vastasi Innolinkin toteuttamaan kyselyyn Pietarsaaren vetovoimasta. Se sijoittaa kaupungin ykköspaikalle seutukaupunkien joukossa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Pääkysymyksenä oli se, mitkä asiat tekevät kaupungista houkuttelevan. Maamme 55:ssä seutukaupungissa sekä Kaskisissa tehty tutkimus keräsi yhteensä noin 13 000 vastausta.

Pietarsaaren asukkaista 6,01 prosenttia vastasi kyselyyn. Kaskinen ei ole seutukunta eikä näin ollen osallistunut eniten vastanneiden seutukuntien väliseen kilpailuun. Kaskisten vastausprosentti (6,99 prosenttia) oli asukasmäärään nähden hieman korkeampi ja kaupunki saa siitä kunniamaininnan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KaupunginsihteeriMilla Kallioinen on iloinen vastauksista.

– Pietarsaarelaiset ovat olleet aktiivisia ja olemme kiitollisia kaikista vastauksista. Kyselystä saatavien tulosten perusteella on hyvä jatkaa kaupungin kehittämistä. Saamme tulokset viikolla 12 ja olemme järjestämässä asukastilaisuutta sen jälkeen. Tarkempi ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin, Kallioinen kertoo tiedotteessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä