Paikallisuutiset

Joakim Björkström Pietarsaaren Optimasta Taitaja-finaaliin

Ammattitaidon SM-kilpailun semifinaali huonekalupuusepille järjestettiin Koulutuskeskus JEDUn Kalajoen toimipisteessä torstaina 31.tammikuuta. Mukana oli kuusi kilpailijaa, joista Joensuussa pidettävään Taitaja-finaaliin selvisivätMeeri Hamari Oulun seudun ammattiopistosta ja Joakim Björkström Optimasta Pietarsaaresta.

Kilpailun johtajaTero Marttila kertoi kilpailijoiden tehtävänä olleen valmistaa kuusikulmainen seinäkaappi, jossa on kaksi hyllyä ja ovi. Kaappi piti tehdä piirustusten mukaan kuudessa tunnissa.

– Eri kappaleet on mitattava tarkkaan ja uskoisin myös oven saranoinnin olevan haastavaa, hän arveli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ainoana naisena kisaamassa oliMeeri Hamari Oulun seudun ammattiopistosta.

– Opettaja innosti osallistumaan ja ajattelin, että miksipä ei. Eihän tämä sukupuolesta ole kiinni, hän totesi.

Kilpailutyössä haastavimpana hän piti liitosten onnistumista.

– Onhan tässä monenmoista kulmaa, jotka pitää saada tasan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ben Böström Optimasta Pietarsaaresta oli saanut ensimmäisenä kaappinsa jo ovea vaille valmiiksi.

– Kaapin teko on tuttua hommaa, sillä treenasimme tätä ennen kilpailua. Myös hänestä haastavinta oli saada kaikki liitokset ja kulmat tasan.

Taitaja-kisaan osallistuminen oli vapaaehtoista. Tänä vuonna mukana ei ollut yhtään kilpailijaa Kalajoelta, heitä ei ollut myöskään muualla Suomessa samaan aikaan pidetyissä semifinaaleissa.

Kalajoen toimipisteessä Taitaja-semifinaali järjestettiin nyt neljättä kertaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päätuomarina toimi puualan lehtori Jukka Wörlin, muut tuomarit olivat Kalervo Autio Topi Kalustajalta ja Pekka Tuomainen, ammattiopiston entinen puualan lehtori.

Taitaja-kisa on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Suomenmestaruuksista kilpaillaan 43 lajissa. Kilpailu on avoin kaikille ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville nuorille.

Taitaja2019-finaali kisataan Joensuussa toukokuussa. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kolmena kilpailupäivänä 21.−23.5.2019 kymmeniin ammatteihin ja kokeilla omia taitojaan erilaisissa osaamista vaativissa tehtävissä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä