sunnuntai 26.5.2019 | 04:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Opiskelijoiden kunnianosoitus Märta-Lisa Westmanille – Uutteraa kulttuurivaikuttajaa muistetaan poikkitaiteellisessa yleisötapahtumassa

Pentti Höri Pietarsaaren Sanomat+
To 17.1.2019 klo 12:00

Campus Allegron taide- ja musiikkikoulutuslinjat järjestävät sunnuntaina 18. tammikuuta yleisötapahtuman viime vuonna edesmenneen Märta-Lisa Westmanin kunniaksi.

Helmikuussa 2018 kuollut Westman oli paitsi näkyvä kunnallispoliitikko, myös yksi pitkän linjan tulisieluista pietarsaarelaisen musiikki- ja taideopetuksen taustajoukoissa.

– Tästä ei ole tulossa surullinen muistokonsertti, vaan nimenomaan kunnianosoitus Märta-Lisan elämäntyölle. Hän teki kampuksen, kaupungin ja seudun eteen paljon. Poliitikkona hän oli yleinen hätänumero. Kun musiikkikoulutuksessa tuuli rajusti, Märta-Lisalle soitettiin ja haettiin tukea ja apua kulloisenkin asian ratkaisuun, Kaj Ahlsved Yrkesakademista kertoo.

– Kaikki talon taiteen muodot ovat mukana ja paikalla. Ohjelma on aika kirjavaa, mutta se on positiivisella energialla toteutettu kunnianosoitus elämälle, Kajsa Dahlbäck, Novian yksikönjohtaja ja Schauman-salin toimitusjohtaja sanoo.

Novian linjojen opiskelijat esiintyvät musiikin ja näyttämötaiteen merkeissä. Yrkesakademista on mukana instrumentaaliyhtye, musiikkopistosta lapsikuoro ja kuvataidekoulu Balatako.

Lisäksi Schauman-salin lavalla esiintyvät Pietarsaaren Sinfonietta ja klarinetisti Christoffer Sundqvist. Puheenvuoron tilaisuudessa käyttää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Ohjelmaa on noin tunnin verran ennen kahvitaukoa, ja sen jälkeen sana ja sävel ovat vapaat aulassa, Dahlbäck kertoo.

Hänen mukaansa on vaikeaa listata paperille Märta-Lisa Westmanin ansioita Pietarsaaren kulttuurielämän hyväksi.

– Sitä työtä hän teki läpi kaikkien kulttuurin osa-alueiden.

– Hän oli aina ja kaikessa mukana. Vasta nyt kun hän on poissa, huomaa, miten paljon puuttuu, Kaj Ahlsved sanoo.

Westman oli perustamassa Pro Allegro -tukiyhdistystä ja oli sen ensimmäinen puheenjohtaja.

– On tärkeää nostaa hänen työtään esiin myös nuorelle sukupolvelle. Ei ole sanottua, että teini-ikäiset ja lapset edes tietävät hänen panoksestaan tämän kampuksen hyväksi, Dahlbäck huomauttaa.

Sunnuntaina klo 15 alkavaan tapahtumaan ei ole pääsymaksua. Yleisö voi antaa vapaaehtoisia avustuksia, jotka käytetään lyhentämättöminä Campus Allegron opiskelijoiden opintostipendeihin.

#