sunnuntai 26.5.2019 | 04:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Oma Eagles-unelma kävi toteen – pohjalaismuusikot yllättyivät tribuuttikeikkojen suosiosta

Pentti Höri Pietarsaaren Sanomat+
Ke 16.1.2019 klo 17:00

Dollan & Friends on Vaasan seudulta kotoisin oleva projektiyhtye, joka esittää megayhtye Eaglesin musiikkia kokoillan konserteissaan.

Kyseessä on kitaristi-laulaja Johan Hedmanin pitkäaikainen haave, jonka tuloksia nähdään ja kuullaan nyt myös Pietarsaaressa.

– Eagles-tribuutti on ollut minulla unelmana jo toistakymmentä vuotta. Kokoonnuimme syksyllä 2017 ensimmäisen kerran, jolloin se täyttyi, hankkeen vetäjä Hedman kertoo.

Viikon kuluttua lauantaina 26. tammikuuta ryhmä esiintyy seitsemännessä konsertissaan Pietarsaaren Schauman-salissa.

Syksyn ensi-ilta Närpiössä oli loppuunmyyty. Se, sekä yleisön suosio ja palaute löivät muusikot täydellisesti ällikällä.

– Countryrockia soittavat muusikot ovat aina pitäneet Eaglesista, mutta että yleisökin ottaa tämän näin avosylin vastaan, oli meille yllätys.

Konserteissa väki on ollut ymmärrettävästi hieman varttuneempaa eli sitä porukkaa, joka muistaa 1970-luvun ja Eaglesin kulta-ajat.

Johan Hedman on kotoisin Pietarsaaresta, ja asunut Vaasan seudulla 40 vuotta. Eagles-innostus syttyi jo nuorena muusikkona.

– Stemmalaulu oli iso asia, hän muistaa.

Eagles-fanille massoittain hittejä tehneen yhtyeen parhaan biisin nimeäminen osoittautuu odotetusti vaikeaksi.

– Äärimmäisen hankalaa... niitä on niin saamarin paljon. Hotel California on tietenkin tunnetuin. Mutta vuonna 1973 julkaistu Tequila Sunrise on niin hieno kappale, että vaikka sen on tuhat kertaa soittanut, siihen ei kyllästy koskaan!

Eagles-tuntijalle pitää tietenkin esittää se peruskysymys: mistä Hotel Californian teksti tosiasiassa kertoo?

– Jaa-a, siitähän väitellään vieläkin. Monen mielestä se liittyy huumeisiin jollain tavalla, mutta enpä uskalla mennä vannomaan.

Hotel Californian loppupuolella on Joe Walshin ja Don Felderin tuplana soittama kitarasoolo, joka monissa rankkauksissa on äänestetty maailman parhaaksi.

Tämä ei aseta paineita Dollan & Friendsin soittajille.

– Meillä on todella vahvat kitaristit, Johan Hedman lupaa.

Konsertin spiikkaus hoituu sekä suomeksi että ruotsiksi.

Dollan & Friends

Eagles-hittejä soittava yhtye Vaasan seudulta

Muusikot Johan Hedman (kitara, laulu), Patrik Linman (kitara, laulu), Tomas Fant (kitara, keyboard, laulu), Henrik Berg (basso, laulu), Eddie Österåker (kitara, keyboard, laulu), Stefan Broqvist (rummut)

Pietarsaaren Schauman-salissa 26. tammikuuta

#